Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kai2002002

[個人收藏] 舊物新入新影 Figma Black★Rock Shooter : TV ANIMATION ver.

Xenon>qc方面, 就係啲軟膠奇怪地易黏塵同指模

炮口同炮身既藍色係油左螢光藍,映時唔開紫外光 ...
kai2002002 發表於 14-11-2012 01:33 PM

我見日本有玩家FULL GEAR, 洗晒手, 戴埋絲質手套先玩, 真係好大陣象...
而我就係怕E點, 所以遲遲都未影佢..:31:

螢光藍效果真係唔錯, 想多問一下, 師兄點樣SET 燈影FIGMA?

下隻figma tv 版呀:) 下年3月出(from cybergundam blog)
BRS>
背景色本來諗住試影純白方便之後玩退地加景,但係燈set唔好所以影唔到,但又意外地做到空間感較好既效果
御姐喵>正, 可以分享下改造過程嗎?
Xenon> 戴對普通glove就ok la, 另外我今晚返到屋企先再up我個影相用既setting上黎影相set燈,簡單講就係一個柔光箱,背景布,兩支燈同一部相機
下隻figma tv 版呀 下年3月出(from cybergundam blog)
御姐喵>正, 可以分享下改造過程嗎?
kai2002002 發表於 16-11-2012 09:13 AM

嗯...去0蝕蜜乳買廿幾元的wizard小軟膠,之後cut條腰帶出來套入BRS條腰,就係咁簡單~

Xenon>我個影相既set~~
Xenon>我個影相既set~~
kai2002002 發表於 17-11-2012 12:18 AM

明白了, thanks:64: