Toysdaily 玩具日報

樓主: Thinking_Robot

[Hot Toys] 好恨想HT出這款系列的作品, 有可能嗎?

頭像被屏蔽
4隻一樣,只係唔同色
佢地個名全部都係ART 大師黎的... 好似米高安哲路等..
記得好似係大老鼠師傅O個時拾到一本關於文藝復興的書, 用左裡面D人名:77:
忍者龜幾年前出卡通版公仔, 我都入左6"和16or18". 整體是低低地, 但幾過癮~:love:
仲記得佢地叫咩名
藍 - 里安 - 用日本刀
紅 - 拉非爾 - 用帥
紫 - 阿當 - 用棍
黃 - 米高 - 用雙節棍
ase 發表於 12-11-2012 05:13 PM

藍 - 阿安 "Leonardo (Leo) " - 用刀
紅 - 拉非爾 "Raphael (Raph)"- 用帥
紫 - 創納當 "Donatello (Don or Donnie)"- 用棍
橙 - 米高 "Michelangelo (Mike or Mikey)" - 用雙節棍
4隻正野啊∼∼∼∼∼∼超中意!!!
記得當年草孟唱個首電影主題曲

youtube.com/watch?v=doWv0HJW04o
宜家睇番真係好重口味....真人版更得人驚

老鼠師傅.... :69:
我返而好喜歡奸角沙滴和兩名手下,一個係豬頭,另一個是犀牛頭!名我又不太記得!還有個用腦悾掣的Boss!
如果真係出唔知會係硬膠定軟膠呢:p
支持童年回憶超中意如出必入橙色米高仔:71:
期待左好耐,希望可以出紫色忍者龜。

我個人認為可以將龜作成DX版本, 至於素體就採類似鐵血戰士做法. 以今日HT的技術即使係硬膠亦可以模擬出類似軟膠甘樣的質感, 至於可動關節因為有那些護具(皮革)可以擋住亦唔會有唔美觀的情況發生, 頭雕方面如果嘴部配件做到類似DX12甘樣更換唔同表情, 每個龜配一款基本表情再加埋各自唔同嘴部配件, 應該可以區隔每隻角色的獨特性, 而唔會陷入四隻龜只係變色的感覺.

以商業考量來講, 我覺得龜真係非常好的投資系列, 幾乎係一個模具四隻用, 除左嘴部的替換表情同每隻龜唔同腰帶同配件外, 基本上幾乎係一個模子開發成四種產品來賣, 而且HT仲可以兩隻兩隻綁住賣, 相信要消到一定的成本量應唔係難事, 就睇佢地想定唔想做囉.
:71: :71: 想當年同班同學日日喺機舖打佢隻game,好好玩!
一個模具 , 就可以出哂四只 , 油過條眼帶o吾同色就得

一係出 DX 換眼 又得 :71: