Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 茂利大魔王

[玩具報告] SHF SUPER ONE

始終都係昭和拉打最型,最能夠保持拉打嘅神髓!:71:
佢地話天線奇怪係因為叉得好開而唔係 V 字型向上
但我想講呢 SUPER ONE 個設計根本就係咁囉
關 SHF 咩事啊 ...
玩具 發表於 11-11-2012 17:57

其實SHF重有好多改善空間,不過亦因為咁樣,有時我都會拎啲SHF尼改吓,加吓燈咁~
唔完美有時都唔係一件壞事o既....有時...:(

支持茂利兄SHF分享~~~~~~~~
Somebody_Ex 發表於 12-11-2012 01:28

多謝some大比面:35:
始終一號至STRONGER 之七人拉打最經典,應優先入貨(以昭和拉打而言)
Maskedriderwu 發表於 11-11-2012 21:14

SUPER 1 係 第9人 號喎~
不過都係嗰啦,早買早享受,遲買平....有時又唔一定平:(
早好都係美女廚房啦~
SUPER 1 係 第9人 號喎~
不過都係嗰啦,早買早享受,遲買平....有時又唔一定平
早好都係美女 ...
茂利大魔王 發表於 12-11-2012 03:51 PM

其實我的意思是SUPER ONE並不會優先買,會集齊七人拉打先
其實我的意思是SUPER ONE並不會優先買,會集齊七人拉打先
Maskedriderwu 發表於 12-11-2012 19:54

到時可能用唔返三百尼個價喎(�◇�;)
回復 20# 茂利大魔王
SUPER ONE 冇V3咁值炒
對天線真係义得太開,攪到隻Super 1有啲異相!:63:
對天線真係义得太開,攪到隻Super 1有啲異相!
buzz 發表於 13-11-2012 07:54 AM

留意xjohn 兄的post, 可以自行咬返上去ga!
做乜耍拗呢, 佢對角好忠於原著wor
做乜耍拗呢, 佢對角好忠於原著wor
傾租 發表於 13-11-2012 09:57

有圖有真相~:oh:
而家唔係唔好..但可能天線太粗...看起來有點不自然...如軟膠加微彎..可能順眼d
而家唔係唔好..但可能天線太粗...看起來有點不自然...如軟膠加微彎..可能順眼d
老文 發表於 13-11-2012 10:17

其實SHF 啲天線一向都好麻麻架啦...你睇吓隻BLACK 同RX...

今次雖然捭唔到满分,不過整體都係合格以上啦~
平心而論,冇乜投訴~:love:
回復 27# 茂利大魔王

明白...這當然又是笨大"留一手"的技倆矣:77:
回復  茂利大魔王

明白...這當然又是笨大"留一手"的技倆矣
老文 發表於 13-11-2012 15:12

預咗啦,過多一兩年,等拉打出到7788,之後咪整個SHF EX。:49:
預咗啦,過多一兩年,等拉打出到7788,之後咪整個SHF EX。
茂利大魔王 發表於 13-11-2012 09:22 PM

仲有皇級12吋SHF.     XD