Toysdaily 玩具日報

[分享討論] FIGMA 分享會

其實論玩具本體, 黑Saber 比 Saber 出得好。
黑Saber 的盔甲用了光漆,而且盔甲的凌邊尖角得十分銳利 ...
fktuen 發表於 26-11-2012 01:42 AM [i[/img]

普通Saber最離譜就是,那些應該是金色邊(膊頭裝甲和裙腳)都沒上金色。
普通Saber最離譜就是,那些應該是金色邊(膊頭裝甲和裙腳)都沒上金色。
gazza1211 發表於 27-11-2012 10:26 AM

唔明大大指邊處冇金色?
http://kaijin.akiba.coocan.jp/main/fig/photo/figmasaber.html
唔明大大指邊處冇金色?
redfish 發表於 27-11-2012 10:35 AM

Sample相,膊頭那個藍色的肩甲中間有條金色的邊,實物變成了黑灰色。另外,藍色的前裙腳應該也是金色的,但我買的和後來再版的實物,都是黑灰色的(魚大的link是很勉強的暗金色)。還有,兩邊藍色裙腳也是一樣, sample相是閃金的。
Sample相,膊頭那個藍色的肩甲中間有條金色的邊,實物變成了黑灰色。另外,藍色的前裙腳應 ...
gazza1211 發表於 27-11-2012 11:20 AM

雖然不是閃金, 但也不是黑灰, 相信大大你的SABER變左色

在PVC上的金色, 日子耐左有機會出現變色, 空心膠公仔經常有這問題
曾經有人同我講,始終呢D都係玩具,唔係藝術品,唔係太大問題就唔好太強求喇!:)

當然太過份就要XX佢,等佢唔好以為是是但但就可以過骨!:blame:
有冇人知black lotus邊到有平貨?
旺角冇一個地方 係唔過390
一係就話冇現貨.....
andre 發表於 26-11-2012 09:03 PM

佢一出個時,有某舖網上出價#)%,只有兩隻,小弟叫佢留一隻話即飛去旺角攞貨,點知佢話留唔切,沽清。結果我係信鵝走了一圈,很多間都未有。結果係一間平時賣得比人貴既舖頭仔出價#!*,立即二話不說買咗,當時佢仲有成箱未開。但個時其他大舖已標價%*,我估係個老闆未知人地出價,我都算執到平野。:)

我相知隻特別版黑雪姬有無人訂咗貨,訂價太約幾多?我怕我唔訂到時無貨…但見個訂價又好貴…:die:
Sample相,膊頭那個藍色的肩甲中間有條金色的邊,實物變成了黑灰色。另外,藍色的前裙腳應 ...
gazza1211 發表於 27-11-2012 11:20 AM

超同感!
四個主色(藍、銀、金、白),只得白色得!:67:
回復 152# redfish
Thanks for the valuable info :71:
回復 172# nis1111

你就好啦....
係得香港炒得咁勁
而家市面一係冇貨 一係得貴貨
我想要平貨呀...."
而且我驚佢連肥仔都炒- -"
我仲想入埋水晶公主同巡音
水晶公主見佢好得意
巡音又好似整得好靚
但係呢兩隻實物感覺會唔會差好遠??
82462288 發表於 28-11-2012 01:43 AM

水晶公主造得不錯。唯脫下帽子後的頭髮有點不太好看。
整體來說是不錯的出品了。

巡音也很出色。只是頭髮沒可東設計影響可動。也是值得入手的貨色~~
回復  如夢似幻

很喜歡第三張相,左右邊同時打燈的效果很好~
fktuen 發表於 26-11-2012 01:08 AM

感謝您的喜愛
但有一點請大大注意
那個霸王之卵是我用ps後製的
玩具裏可沒有附
別入手之後發現沒有來找我討啊 XD

我家SABER 係初版, D 金色而經變左暗灰, 諗緊再上色..:31:
佢一出個時,有某舖網上出價#)%,只有兩隻,小弟叫佢留一隻話即飛去旺角攞貨,點知佢話留唔切, ...
nis1111 發表於 27-11-2012 12:10 PM

黑雪姬ASSAULT VER 我一開始同頑X 訂, 4魚4, 而家好似得網上商店同"月份"有, 大約 5魚3~5魚, 不過唔知會唔會好似"神貓" CASE咁, 有好多同訂價一樣既街貨...

BLACK LOTUS 而經去到4魚5, 好想入但唔想食炒價...
【発売月確定商品】

●12月12日(水)発売開始
マック&#12 ...
吉野凜花 發表於 26-11-2012 11:43 PM

月火:$
    想買多一隻俾其他FIGMA 用NE:35:
黑雪姬ASSAULT VER 我一開始同頑X 訂, 4魚4, 而家好似得網上商店同"月份"有, 大約 5魚3~5魚, 不 ...
Xenon 發表於 28-11-2012 08:47 AM

多謝您既資訊,我就係見到有間訂價5魚5,所以覺得太高唔想訂。睇黎都係睇緣份喇…