Toysdaily 玩具日報

查看: 9624|回復: 36

[分享討論] 應否廢除PERS系統?

頭像被屏蔽
bill爷同你想法一致
先試下改善先啦...
唔洗廢除,但要改良....Dx小龍、船長、Batman89都無問題,仲幾好玩。黎緊既回到未來,米高同博士如果無左可動眼就太可惜了
Yes, cannot agree more:DD
頭像被屏蔽
現時HT根本只顧開發市場,產品質量正在下降(但依然係成品手功最好既公司,EB未追上)
咁大家又覺得,應否廢除聯繫滙率?
應否廢除your acc?:34:
唔洗廢除,但要改良....Dx小龍、船長、Batman89都無問題,仲幾好玩。黎緊既回到未來,米高同博士如果無左可 ...
chika 發表於 10-11-2012 04:32 PM

如果米高同博士既dx都係變左大眼仔都冇所謂既,可以擺番電影海報果度碌大隻眼睇錶既果個look:DD
其實諗吓件大貨自己唔滿意時應否放單,係唔係真係要擁有呢?就T800 dx唯例,(因T800係大愛)去攞貨,有種退而求其次嘅感覺,我唔會針對其他人,靚唔靚見人見志,最重要係睇自己接唔接受,我都會認真考慮放定攞,但對hottoys失咗信心係事實!
先試下改善先啦...
chankb 發表於 10-11-2012 04:26 PM

其實PERS 做1/6 難度幾高,因為每個人雙眼距離都唔同,
比例細,相差0.2mm 都有可能影響面相,
再加上要用標準化眼球的話,好大機會唔係太大就係太細,
眼眶深,估計係係模具限制,
又或者要較厚膠料承托眼珠而不至一段時間後”爆面”,
所以不是每一張臉也可上個PERS, 有如之前超人就係一個例子,
但點解開發時起版唔做一個有PERS 的樣板,咁就唔會有大貨同樣板大落差啦!
再講,今次最慘係頭雕靚,但壞了眼,頭雕師應該好心痛:what:
當然玩具始終係玩具,以現在DX10嘅情況•••我都會好似玩其他嘢咁就住黎玩:38:
其實PERS 做1/6 難度幾高,因為每個人雙眼距離都唔同,
比例細,相差0.2mm 都有可能影響面相,
...
Oldcat 發表於 10-11-2012 06:49 PM

即係話佢地宜家做版的頭雕是無PERS? 咁樣大貨同版有出入就好正常了
頭像被屏蔽
即係話佢地宜家做版的頭雕是無PERS? 咁樣大貨同版有出入就好正常了
starplatina 發表於 10-11-2012 07:05 PM

以大貨相同版相比,我估係啦:52: