Toysdaily 玩具日報

查看: 8244|回復: 12

[GUNDAM] RG MARK II

第一次切RG....好LIKE 佢個先骨架,後上甲的切法IF MG CAN DO THE SAME WILL BE GREAT !!!
但真係太細隻...D甲又易 Drop off...

自己感覺唔太好...
覺得HG 還好切..

唉....本來好想入隻 justice...

anyway.....only my feeling..
lot's of people like RG..

呢粒豆屎加美尤....我自問油唔到......:49:

我都因為易甩甲呢點所以到而家都冇買rg玩,
畢竟我又要砌又要有得成日拎上手玩,邊玩邊甩實玩到灰心
:50:呢盒好貴呢師兄
RG MK  II 真係好正,比HG有味道好多

:71::71:
mk-II 未砌
之前砌過兩盒RG 個人感覺d 甲都唔算易甩
希望唔會係mk-II 開始出問題啦 :o
唔多同意師兄 mk2易甩甲
我素組完工把玩咁耐都未有出現甩甲問題
反而同樣玩法隻RG78-2就甩到媽媽聲
個人感覺隻mk2進步咗好多
手油? 好似打左陰影?
幾令
飛機另買?   :?
我第一隻rg都係佢....甩甲就唔係好覺...
MK-II is a nice MS

too much decal
飛機自製嫁@@?整得好令
RG果然细致很多, 但是那水贴就稍微嫌太多了.
飛機 or flying Armor is "hobby online shop" item..
the one I had was a "gift" from my japan friends..
however you also can buy it at " Hong kong haooby online shop" ....

however if you don't need the decal...
you can just go by "normal " HG .. around $170..