Toysdaily 玩具日報

查看: 22860|回復: 75

[個人收藏] 我的收藏不值一哂, 但套櫃就見得下人 ~ (更新 lighting 交流)

呢一"辣" Showcase 由設計到落成花了兩個多月時間及好多好多心機 ! :(
我給它一個名字~
"48隻大宅":$

首輪住客大合照
~  :!

實況係咁既~:35:

仲有其他收藏輪流入住 ~ 陸續更新 ! :77:

有師兄想知我點 set LED 燈~:77:
教學就唔敢講喇, 分享交流下啦 ~:64:

我自己覺得理想既 showcase, 就係要夠光, 但又要見唔到光源 ! :^
而我個櫃正面望入去係見唔到 Led 燈帶, 唔會"殘" 眼 !
:shiny:

主要原因就係我將一條膠條黐起櫃邊, 用黎遮住 D 燈帶 ~ :!

後面係咁既 ! :^
跟住鑽穿 D 櫃, 將 D 燈駁埋一齊 ~ :30: ( 搞左好耐~ )

成套櫃用左兩隻牛, 兩 pack 燈帶, 駁落一個燈掣 ! 一開一關搞掂哂 ~ :73:
又夠光, 又唔熱, 可以長開當燈用 !:71:
希望幫到大家啦 ~ :64:
嘩.....好似發緊夢今.....正呀帥兄:71:
好有feel:handshake:
應該會有更多住客:shiny:

不值一曬的收藏 起碼值 5 萬:p

見得下人套櫃就 至少值 2 萬:x
新住客都可以住係低層wow
CHing 好重本好 ! 有高級格仔鋪feel ! 好整齊 ~ :71:
另外 CHing 好有心機用PS分四格合成一起比我地睇清楚D收藏品 ~ :)
收藏唔少啦~樓主小龍迷嗎?

每隻都清楚display出黎又做到動作
靚靚又方便成日拎出黎玩:handshake:
收藏唔少啦~樓主小龍迷嗎?
shawn. 發表於 2-11-2012 08:08 AM

我只見到一隻小龍...  :?
正到爆,好快唔夠用⋯
頭像被屏蔽
套櫃真係好正, 多謝分享.
....:handshake:
樓主收藏豐富,令人羨慕不已。:shiny:
套櫃好靚 !!! :71:
thanks you for sharing.