Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 炒家末日啦......再版GFFMC#1006....

樓主, 再版是否又會變演成炒到七彩.....我唔知

但我呢D高追左既人.......呢個事實就唔會改變~!!!
點會沒日丫!!當時十三至十四魚左右!!早排二手有的話二十魚半內一定有人接!!
回復 11# 小櫻

我都想問樓主點解再版Macross DX 紅YF29仲貴過第一版:help:
係咪再版1006一定多到水浸?:$
反而想問各位點KEEP, 喺第二個POST睇到佢會變黃, 如果係真, 都唔知入唔入好....!
甚麼炒家末日?...

要炒當年初版就炒咗賺咗... 至多今次賣正價姐... 又不會退錢給初回買家的 ...
小櫻 發表於 2-11-2012 10:27 AM

呢位大大講得非常好,你寄然當時接受此價錢,咁就冇得怨,你比人早玩幾年喎,
即當初90年代初D聖衣大系日版,全部幾十蚊一盒,依家要幾百甚至幾千,
我可唔可以要求人地用返幾十蚊賣俾你,都傻既
就算呢款炒唔起又有其他貨炒,玩具炒唔起咪炒其他貨,你可唔可以所有野都禁止人炒先,
炒賣你一種營商,無論咩國家都有呢D人,只不過你鍾意既野俾呢D人影響到姐,

搞咩LOAD唔到連POST 3次= =
甚麼炒家末日?...

要炒當年初版就炒咗賺咗... 至多今次賣正價姐... 又不會退錢給初回買家的 ...
小櫻 發表於 2-11-2012 10:27 AM

呢位大大講得非常好,你寄然當時接受此價錢,咁就冇得怨,你比人早玩幾年喎,
即當初90年代初D聖衣大系日版,全部幾十蚊一盒,依家要幾百甚至幾千,
我可唔可以要求人地用返幾十蚊賣俾你,都傻既
就算呢款炒唔起又有其他貨炒,玩具炒唔起咪炒其他貨,你可唔可以所有野都禁止人炒先,
炒賣係一種營商,無論咩國家都有呢D人,只不過你鍾意既野俾呢D人影響到姐,
如果唔關你事你都唔會咁大反應
哩隻野來來去去都係乾炒多,
有價冇市,應該話啲二手店沒日先真!
尤其係哩到成日賣廣告果間,間鋪賣既貨多是絕版天價!
但收人就用爛鐡價收回來!!一來一回搵100%,真係爽!!
哩隻野來來去去都係乾炒多,
有價冇市,應該話啲二手店沒日先真!
尤其係哩到成日賣廣告果間,間鋪賣 ...
麵包超人 發表於 2-11-2012 02:14 PM

咁人地都係做生意, 我又唔覺有問題. 佢標得咁貴, 緊有佢市場...
講貴, 吉吉同反斗城D高達模型仲貴. 仲要係新野 .. 唔係絶版野.

玩具又唔係必須品. 買唔到炒價個隻, 仲有好多正野等你買.
反而想問各位點KEEP, 喺第二個POST睇到佢會變黃, 如果係真, 都唔知入唔入好....!
ivan_cheng 發表於 2-11-2012 12:59 PM

will definitely turn yellow;

i didn't buy the original version cuz of the yellow issue, then decided to get the prism coating version (thought it wouldn't turn yellow).

I was wrong. :56:
有冇人知出面有舖開訂未?
今日問過旺角區未有。。。。
咁人地都係做生意, 我又唔覺有問題. 佢標得咁貴, 緊有佢市場...
講貴, 吉吉同反斗城D高達模型仲貴. 仲 ...
Henry 發表於 2-11-2012 02:17 PM

完全認同
讚好!:71:
樓主如果你之前平價入咗1006,依家唔要賣番出去係咪一樣平價即賣俾人呢?:58:
有幾末日?呢啲post真係.......