Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 美版 MP 雷公小評

之前日版已有MP﹣03,MP﹣06,到後來出 MP﹣07 雷公時 MISS 左,今次美版用“修正版”再出雷公,就買隻來集齊 SEEKER 三子∼

事實上我個人比較喜歡舊款的,所以對這隻改良版不以為然,不過既然入手都講一講啦∼^^

美版造功當然唔會好 (不過而家日版都已經冇咩分別∼笑),不過個頭大左少少其實睇落都幾好樣的∼

飛機型態唔算有太大分別,只有一些 DETAILS 位睇得出

最 CHEAP 是說明書.....竟然是錯的!!!!

最大改良有槍,呢個係好好,令雙槍一氣呵成。

另一改動就是腳,除了前腳掌修改了,亦追加後腳掌。

最大分別沒有了“雙刀“,亦係最大爭議點,雖然雙刀不是原設,不過改回腳上其實幾笨重的。

另外,呢隻雷公 D 拉花總算幾有心思∼ 雷公+音波 = SONICBOOM XD∼

又收埋左反射器∼ XD

其他的活動了等,同舊版是一樣的∼

來一張最新對戰吧∼

兩大“新仔”∼

整體上,玩過後我仍然喜歡舊版多一點,不過總算 3 子齊人,還個心願∼
入手指數:可有可無
見過實物,
感覺真係好膠.....
同日版差得遠....:72:
很詳盡!正!!:71:
之前日版已有MP﹣03,MP﹣06,到後來出 MP﹣07 雷公時 MISS 左,今次美版用“修正版”再出雷公,就買隻來集 ...
3star 發表於 1-11-2012 07:51 AM

請問係邊到可以搵到? :64:
回復 4# 監獄兔

你指舊版的 MP﹣03,06,07 嗎?現在比較難找了,到現時點找找吧,不過相信唔平~
回復 4# 監獄兔

你指舊版的 MP﹣03,06,07 嗎?現在比較難找了,到現時點找找吧,不過相信唔平~
呢隻野,一模多色,真係玩都殘。