Toysdaily 玩具日報

查看: 7786|回復: 30

[其他] 一項同玩具界, 特別係12吋人偶界,有關係的商業收購

Disney 昨天宣報正式收購 Lucasfilm, 正在進行前期工作中的Star Wars Episode 7, 証實將會由 JJ Abrams  導演, 會以三部曲形式推出, 電影會跟據George Lucas的故事發展, 於2015年夏天上映, Disney 更表示有興趣每兩三年推出一套Star Wars電影......(直至玩爛為止)

演員Mark Hamill (Luke Skywalker) 也表示 George Lucas曾接觸他, 問他有否興趣在 Star Wars Ep9 中演出.

Mark Hamill...做咩角色? old luke?:67:
JJ Abrams 即係"LOST" & "SUPER 8" & "FRINGE" 果個導演??
如果係佢就正!! 非常出色!! 特別係"迷"!!
我諗Mark Hamill 應該都係似"IV" "V" "VI" 裡面既Obi-Wan 咁~
但如果佢做返LUKE, 點解會Ep9 先出場...?
Disney唧作風一向比我感覺係有d帶可愛, 同之前唧Star Wars唔同作風.
回復 2# nam501xx

可能扮原力幻影卦?  很久之前傳聞第7-9集係關於Luke的padawan 及 Leia同Han Solo既後代的故事...
回復 3# kimlam

上次JJ Abram reboot Star Trek movie 都唔錯!
回復 4# thiam

Disney 主要都係冇色情原素同血肉場面, 如果 Disney負責第六隻, 公主相信冇得著鐵bikini.  JJ Abram 風格真係同之前六集唔同, 期待2015...
回復 6# chankb
有幾多導演可以REBOOT 而又拍得好丫...?
你睇TOTAL RECALL, 黎緊有Dredd, ROBOCUP...
我見只有Christopher Nolan & JJ Abrams 可以超越前者~

JJ Abrams 拍攝手法可以令到人投入套戲, 而且非常緊張!!
好期待佢拍出來的STAR WARS!!
唔好講好唔好睇住先

但你睇下 LUCAS 嗰樣就唔係幾老黎嘞

"GI" 都唔笑
始終人是要退下來的,當年一而再把身家心血也押在SW 的 Lucas 也是一樣:78:
回復 8# kimlam

可能 有史太龍的Dredd電影實在太差, 現在翻拍的Judge Dredd以B movie 來說算不差了.

早期星戰電影風格的確有點out, 但如果第7集同以前風格太不同就唔多好, 不過相信Disney也不會弄死系列
回復 9# benbenben4213

Lucas 全資個人擁有 Lucasfilm, 今次一人袋四十億美金, 可能個樣就會如此:34:
回復 11# chankb
有"LOST" + "魔盜王" 既 STAR WARS!! :71:
回復  nam501xx

可能扮原力幻影卦?  很久之前傳聞第7-9集係關於Luke的padawan 及 Leia同Han Solo既後代 ...
chankb 發表於 31-10-2012 08:05 PM

唔係話HAN對仔女係原力最強既武士,由LUKE帶領佢地去搵唔知乜乜咩對付邪惡力量咩?
頭像被屏蔽