Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [12"區福利帖] 人偶貼"靚"圖教學

終於知道點放大d圖,謝謝呀!

我用開xanga,開左account唔想浪費

不經這帖
不長一智
:71:
首先多謝dick.po版主將小弟呢個分享教學帖擺左係呢個靚位先。:64:

其實原先由第一章至第五章,呢篇教學都係比本身已經有貼圖經驗嘅朋友睇嘅,為左方便所有版友,所以會有第零章嘅出現:

第零章: 一刧從基本開始

首先選定圖床,然後upload圖,注意時下大部份圖床都有iphone/android apps,大家可以輕易從手機上圖。

攞url時,只時係IE/FIREFOX RIGHT CLICK圖片,選擇圖片詳細資料,就會見到圖片URL,COPY備用。用ANDROID機就可長接圖片,揀"檢視圖片",係頂部就有URL網址可供COPY。

貼圖時主要網站都有圖片自動識別功能,只要簡單貼上URL,便會自動識別JPG格式,係URL頭尾自動加入圖片標籤: [img][/img]

接forum右上角可以切換文字模式或所見即所得模式,檢視圖片是否正確顯示,發表,搞掂!
Thanks so much for your sharing!!!
嘩~~~~~~~~~~~~~~~~~TD 清流貓大教學呀:$:$
頭像被屏蔽

RE: [12"區福利帖] 人偶貼"靚"圖教學