Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [12"區福利帖] 人偶貼"靚"圖教學

想问下用facebook要怎样拿link呢?仲有我用惯flick是否建议换图床? ...
junioryam 發表於 31-10-2012 10:06 PM

Picasa限容量,但不限流量,圖片比人download幾多次睇都唔會死圖。

面書要放大圖睇,Mouse right click , 圖片內容,copy url。<-其他圖床方法大同小異。

Flicker block 左toysdaily,但其他網站有可能無問題,如不介意,可以一用。
Picasa限容量,但不限流量,圖片比人download幾多次睇都唔會死圖。

面書要放大圖睇,Mouse right  ...
catcat 發表於 31-10-2012 10:37 PM

&#36825;&#26679;大大最建&#35758;是用picasa&#36824;是facebook,&#20004;&#20010;都有利有弊,真的不懂如何&#36873;&#25321;,因&#20026;我想把全部照片放在一&#20010;地方!:@
謝貓大,,無私分享 ~
小弟用FOTOP (2年不過2百) 都覺得幾方便~
acq 發表於 31-10-2012 08:46 AM

Thx ching~

一百一年,唔算貴,比$就係有呢度好,唔使四圍&#25598;邊間又free又穩定。:71:

計落其實小弟長開NAS都可能唔止一百一年...
&#36825;&#26679;大大最建&#35758;是用picasa&#36824;是facebook,&#20004;&#20010;都有利有弊,真的不 ...
junioryam 發表於 31-10-2012 10:40 PM

呢樣呢~~~~~

就梗係自己決定啦。

不過圖太多又生活相又玩具相的話,1GB好快用晒....
呢樣呢~~~~~

就梗係自己決定啦。

不過圖太多又生活相又玩具相的話,1GB好快用晒....
catcat 發表於 31-10-2012 10:43 PM

&#36873;&#25321;不到都要&#36873;的啦,&#24212;&#35813;&#20250;用picasa,用&#32553;&#22270;的&#36719;件&#32553;&#22270;,&#24212;&#35813;可以放很多照片,用完了才&#35828;吧。haha...:64:
多&#35874;&#24072;兄!:77:
真係堅

貓,請受小弟一拜
benbenben4213 發表於 31-10-2012 08:34 PM

BEN大,知您一向用YAHOO BLOG放圖,如果轉圖床的話,其實可以無痛轉發去YAHOO BLOG架。

先出圖,TD出POST,跟住用FIREFOX睇自己張帖。係FIREFOX揀"開發者選項""頁面原始碼"

跟手睇下個HTML,大致將POST內文COPY, 再貼上YAHOO BLOG度,YAHOO SUPPORT HTML,跟手如果COPY多左就係正常編輯模式改改佢。

一分鐘出到BLOG,無痛。:71:
BEN大,知您一向用YAHOO BLOG放圖,如果轉圖床的話,其實可以無痛轉發去YAHOO BLOG架。

先出圖,TD出 ...
catcat 發表於 31-10-2012 23:38

真心多謝貓爺教路
多謝Cat師兄無私分享.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
thx ... Cat 大 :$
強大!
受益不淺!
感激感激.
支持高清美圖

PS:唔G點解 ,我影親D相都變左頭大身細,
但睇返其他c hing分享,個頭又冇咁大:sad:
支持高清美圖

PS:唔G點解 ,我影親D相都變左頭大身細,
但睇返其他c hing分享,個頭又冇咁大
O暈 發表於 1-11-2012 10:03 AM

O記您梗係貪方便用左廣角&#22175;影相啦~

最起碼要用50mm焦距至接近人眼視角,小弟平時用80-160左右影添。

真係要用廣角的話,腳擺係圖片邊位,頭放中間,就會腿長腰短。

下次同女友影相記住咁做,影到大頭狗咁,想埋身都難。:DD
O記您梗係貪方便用左廣角&#22175;影相啦~

最起碼要用50mm焦距至接近人眼視角,小弟平時用80-1 ...
catcat 發表於 1-11-2012 10:10 AM

即刻搵隻海盜王試o下先,
魔盜王先o岩:handshake:
我又學到野啦!:71: Thanks catcat老師指點問津:34:
:71::71:
Support!!