Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [ps3] 超級機械人大戰 OG 2 己發售

大大講既係咪呢個?

不過今次機戰主角唔係呢個人咩?
圭圭圭 發表於 2012-12-1 14:40

應該只係人有相似

佢部後繼機成部天意+傳說高達咁
請問 今隻og 機戰r主角機得一部?好似無得換,,得橙色肥肉修理機?
依古林~~~~ 有冇相睇睇小櫻大大~~~
黑色三連敗 發表於 1-12-2012 02:30 PM

國語拼音又稱「英格拉姆」... 前SRX Term隊長...

國語拼音又稱「英格拉姆」... 前SRX Term隊長...
小櫻 發表於 3-12-2012 09:21 AM

英格拉姆~~~og壞人黎喎~~~:@ 複製人又做主角~~~:30:
大大講既係咪呢個?

不過今次機戰主角唔係呢個人咩?
圭圭圭 發表於 1-12-2012 02:40 PM

查實OG系幾乎所有角式都係來自各集機戰嘅主角... 所以都唔會再話有甚麼「玩家主角」之類嫁喇...

喱位哥仔呢... Alpha 3 真實系男路線嘅主角... 身份為依古林嘅複製人... 查實响TV版「OG1」都出現過...

要講嘅話... OG1 基本係隆聖/響介... OG2 主線都算係響介... OG外傳都係響介... 2nd OG... 暫時似係機戰EX改編出嚟... 咁應該係正樹/琉璃...

所以今集會發現... Cybuster比較似翻啲樣... 先前幾集部西巴士達好似弱化咗咁...
英格拉姆~~~og壞人黎喎~~~ 複製人又做主角~~~
黑色三連敗 發表於 3-12-2012 09:31 AM

壞人?... 留意下往後劇情吖... 佢雖然係外星人製造出嚟咗地球間碟... 但佢做出嚟嘅嘢出發點同比安博士差唔多嫁咋...

查實依古林仲有一個分身...
壞人?... 留意下往後劇情吖... 佢雖然係外星人製造出嚟咗地球間碟... 但佢做出&#22 ...
小櫻 發表於 3-12-2012 10:31 AM

另一個身份~~~~:?

睇完OG1我覺得佢係壞人黎~~~:60:
查實OG系幾乎所有角式都係來自各集機戰嘅主角... 所以都唔會再話有甚麼「玩家主角」之類嫁喇...
...
小櫻 發表於 3-12-2012 09:33 AM

同意~~~~:78:
我自己就覺得係 正樹 係主腳, 一開頭就用 精神 集中, 之後單獨飛入敵陣分分鐘可以一機 KO 大半敵人兵仔 ... d d 咁強橫既戰鬥力, 應該只有主腳機先可以做得到 ... :p
我自己就覺得係 正樹 係主腳, 一開頭就用 精神 集中, 之後單獨飛入敵陣分分鐘可以一機 KO 大半敵人兵仔 ... ...
Vince 發表於 3-12-2012 01:04 PM

我都用嚮介直殺入敵陣~~~不過+集中部古鐵巨人迴避力都唔係太勁~~~遇著boss級仲大鑊~~~:no:

如果可以3人一隊幾好呢~~~我隊章魚隊~~~:49:
呢排返番學無乜時間通常都係CD-ROM....

但呢吓唔得啦!

https://www.youtube.com/watch?v=pYeoL1jbjgM&noredirect=1
Duraxyll + 大王子,
嗰樣雖然唔同咗, 多咗招浮游砲, 好多人或者會覺得你係隻假Hi-Nu
but.....我等您嘅再臨等咗成十年啦!!!!!!!!!!!!!!!!  
:79:
壞人?... 留意下往後劇情吖... 佢雖然係外星人製造出嚟咗地球間碟... 但佢做出&#22 ...
小櫻 發表於 2-12-2012 09:31 PM

你指 ?

呢兩嗰蛋散計唔計?

另一個身份~~~~

睇完OG1我覺得佢係壞人黎~~~
黑色三連敗 發表於 3-12-2012 12:13 PM

只要OG一日會有巴魯瑪帝國同靈帝,佢都唔會係敵人~
佢既使命一定係同靈帝抗衡,不過就睇下寺田喺OG既演繹同ALPHA有無分別
呢排返番學無乜時間通常都係CD-ROM....

但呢吓唔得啦!

Duraxyll + 大王子,
嗰樣雖然 ...
Duraxyll 發表於 5-12-2012 09:37 AM

原來您係佢粉絲~~~~:@
只要OG一日會有巴魯瑪帝國同靈帝,佢都唔會係敵人~
佢既使命一定係同靈帝抗衡,不過就睇下寺田&#219 ...
祖達斯 發表於 5-12-2012 09:33 PM

OG1佢唔係死左咩~~~~:@