Toysdaily 玩具日報

查看: 9723|回復: 36

[改造交流] 自組 Tony Stark Mech Test (未完成)

呢隻係未完成品, 暫時係雙手可以著燈, 心口仲未有時間攪燈. 個頭雕唔係 HT 原裝既, 而條長褲就係 Nick Fury 果條.

有心有力,支持....!!
師兄好堅喎!:@

呢款自組好難揾齊料,尤其是雙手。:71:

小弟拆過ht個款玩,小腿比正常素體幼身。師兄可以考慮落刀修細小腿,fit好多。:64:
回復 3# catcat

師兄你都好堅, 知道小腿比正常素體幼身, 睇相你都見到, 宜家對小腿仲未攪好. 有時間都會落刀攪攪佢.

係呢, 師兄, 我仲唔明對手入面, 原裝件 T-shirt 入面係點走線, 我見 body 對手有個位可以入線, 問題係外面件長袖 T-shirt 應該頂住, 入唔到線既. 請問原裝件 T-shirt, 手袖位是否有個洞俾條線穿過既呢?

記憶中 d 線只係喺衫後面過, 冇入衫ga 喎
回復 5# 炒飯俠

師兄, 手部個燈擔, 係入佐個手 ball joint 度, 所以應該有個位走線入 body 既手入面, 問題係我唔知邊個位, 宜家我係剪開件 t-shirt 手袖前部份, 俾條電線穿過.
:71::71:支持自組!!!!!!
回復  炒飯俠

師兄, 手部個燈擔, 係入佐個手 ball joint 度, 所以應該有個位走線入 body 既手入面, 問題 ...
coltrane 發表於 29-10-2012 11:31 AM

今晚返去睇下
頭雕都是翻,好嘢!
回復 8# 炒飯俠

唔該哂師兄~~
回復  炒飯俠

唔該哂師兄~~
coltrane 發表於 29-10-2012 11:52 AM

上網搵到d 圖, 但係係友網的,唔知post 唔post 得,所以pm 左你, 你睇落d 有成隻手拆件圖
回復  炒飯俠

師兄, 手部個燈擔, 係入佐個手 ball joint 度, 所以應該有個位走線入 body 既手入面, 問題 ...
coltrane 發表於 29-10-2012 11:31 AM

件野入左倉,唔太肯定,但記憶中係好似正常人著衫咁,係tee嘅外面走線,經手腕內側走線入手掌。
上網搵到d 圖, 但係係友網的,唔知post 唔post 得,所以pm 左你, 你睇落d 有成隻手拆件圖
炒飯俠 發表於 29-10-2012 11:57 AM

件野入左倉,唔太肯定,但記憶中係好似正常人著衫咁,係tee嘅外面走線,經手腕內側走線入手 ...
catcat 發表於 29-10-2012 11:58 AM

收到, 唔該哂, 我番去再整整佢.
堅~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 待大相!!! :shiny:
好強既自組!!絕對支持自家組!:71: