Toysdaily 玩具日報

樓主: herculesanakin

[玩具報告] 雌雄同體.光線技之王---Ultra act Ultraman Ace!!

回復  cliffordchan107

好似黃多左...唔覺透
老文 發表於 30-10-2012 02:58 PM

HEHE, 唔係點叫'咸蛋'?
除咗副黃色有色眼鏡, 應該會好一些, HAHA
回復 31# cliffordchan107

因為而家就咁睇落去..比較似實色左..同埋少左透光感...會無咁似:77:

因為而家就咁睇落去..比較似實色左..同埋少左透光感...會無咁似
老文 發表於 30-10-2012 03:11 PM

不過咸蛋的眼也很難做, SHF RIDER 複眼普遍較深色, 如紅,藍,綠, 所以可以做到透明複眼很突出, 可是咸超的黃色較淺, 透光感不突出. 太深的黃色, 可能會變了'壞蛋'~~
:42: ace隻眼差 光線技又吾多!
為左行六兄弟之後 點都要買嫁啦:75:
回復 33# cliffordchan107

其實早期shf的rider的複眼...亦是做得很差....好多時有黑眼圈.....唔明點解咁多大大會無視...:64:

其實早期shf的rider的複眼...亦是做得很差....好多時有黑眼圈.....唔明點 ...
老文 發表於 30-10-2012 03:45 PM

因為....'愛'是盲目的! 我想和'鬼揞眼'差不多, 好鍾意一件玩具角色, 買之前好多都睇漏咗眼, 事後先發現缺點多多....
(利申: 昨晚見到一隻超能先生公仔做特價, 因為見剩下兩隻, 揀也沒揀就買了, 買了回家才發現, 兩個面相都重複了, 這真是'鬼揞眼'~~)
回復 34# jokeryan

ultra act我只有一隻吉田2.0...只想買件斗蓬比佢...就心滿意足了:43:
回復 36# cliffordchan107

小朋友時試過買藍霹靂直升機模型..見個盒封面好靚好想買..之後買左番去原來唔鍾意...砌左小小就放埋一邊...無再理到掉鬼埋:67:...太浪費
回復 37# 老文

haha 我有佐菲 吉田同ace
差一個斗篷:(
回復 39# jokeryan

阿菲好貴呀...天價中:43:

小朋友時試過買藍霹靂直升機模型..見個盒封面好靚好想買..之後買左番去原 ...
老文 發表於 30-10-2012 04:02 PM

我也有不少模型也是未能完事, 砌到一半, 發覺太難砌, 或效果很差就掉咗, 太多這些例子了......,

回復 40# 老文

高追了:42: 8魚入手 全新
出面二手當全新都要6-9條魚真系:42:
回復 41# cliffordchan107

很好...今次你無講買左av封面靚但原來(下柵一萬字)....最後掉了...以為你會講:35:

很好...今次你無講買左av封面靚但原來(下柵一萬字)....最後掉了...以為你 ...
老文 發表於 30-10-2012 04:42 PM

因為我是一個精明的消費者, 封面那張POSE照是全不可信的,
封底通常有'劇照', 通常我會拿來作'參考',
如果每一張'劇照'都PS過, 令我中伏的話,
我也死得眼閉, 買錯了,
當是奬勵給PS的設計員吧~~
回復 44# cliffordchan107

我可沒這麼多時間去check那細格的封底呢...一來唔想比d道友啤住..二來警察叔叔來了就煩:43: