Toysdaily 玩具日報

查看: 9131|回復: 36

今次去東京的收獲和一些照片分享

這次好感動終於能夠見到1:1的高達了, 期待左好耐, YEAH~!!

晚上的高達:)

淺草寺的正面, 這兒有很多日本小學生專找外國女生做訪問(其實是做功課啦) 很有趣:)

淺草寺前的小店街.

去完淺草寺便去了skytree, 真係好高, 但收費很貴>'<, 入場費:200 hkd, 相片中是吉祥物

酒店無聊影, 你知我是誰嗎?

主題來嚕, 今次我的收獲~!

日本的2手game真的很便宜和比較集中. 想找的GAME也能找到

白銀聖衣, 2500yen only  還扣掉消費稅, 很棒唷.
我還見到聖衣神話中的雙頭龍賣1500yen, 可惜我已經入手很久了嚕>.<

這一盒是我逛開街時, 突然見到500yen 很便宜唷, 香港也有跳樓價嗎o.o?

這些shf, 真的要感謝版上的人耶, 不然我也不知中野有這麼好價錢的玩具買,  rising ixa 入手價2198 yen, 月騎魔皇形態-  3100yen,  最棒的是女帽面超人, 我見hk賣480元, 這兒只賣2980yen. 中野真的是尋寶樂園, 連最新的模型都有2手說.
咁大大有冇見到d日本小朋友玩玩具?I
咁大大有冇見到d日本小朋友玩玩具?I
本人11月中都會去...
玩具是那裡收穫?秋定中?
上次去京都買了一堆三國傳.大盒細盒都有...:55:
回復 5# hompage

RIDER 和AGE 高達模型是中野呀, 其餘的都是秋葉原.
本人11月中都會去...
玩具是那裡收穫?秋定中?
上次去京都買了一堆三國傳.大盒細盒都有...
hompage 發表於 27-10-2012 12:56 AM

11月中會去揮手:65:
主要目的睇EVA新劇場版Q:D
11月中會去揮手
主要目的睇EVA新劇場版Q
炒價仙人 發表於 27-10-2012 03:02 AM

:shiny: good , U know japanese ??

EVA Q need watch in HK coz chinese sub
唔識日文
純"情義結"去捧場
回復 6# kulaching

平香港好多?

上次買香港都有得三國傳是因為香港都無乜跌價,而且越來越高咁..見個價又幾好,現在睇番香港都好難搵到..算抵喇:34:
淺草寺前的小店街.

去完淺草寺便去了skytree, 真係好高, 但收費很貴>'.<

這一盒是我逛開街時,  ...
kulaching 發表於 26-10-2012 06:49 PM

這些平價貨 是1手還是2手?
回復  kulaching

平香港好多?

上次買香港都有得三國傳是因為香港都無乜跌價,而且越來越高咁..見 ...
hompage 發表於 27-10-2012 03:51 AM

中野-  RIDER 來說真的有驚喜價錢, 但真的要在這個商場周圍尋寶才會找到, 以下是我買到的與香港價錢的參考.

魂限- rising ixa 入手價2198 yen(未開封)-  香港大約380,  但沒有外面的咖啡色紙皮盒, 這個我不介意. 有些大大可能會介意這點.
月騎魔皇形態-  3100yen(未開封) - 香港Y 拍賣大約4XX以上
女帽面超人賣2980yen(未開封) -  我見hk賣480元左右.  但沒有外面的咖啡色紙皮盒, 這個我不介意. 有些大大可能會介意這點.

模型的大約便宜HK 30 -50 不等.
這些平價貨 是1手還是2手?
cmf12 發表於 27-10-2012 10:27 AM

中野是賣中古的地方, 但LABEL上寫"未開封",  我開個盒CHECK過沒有膠紙痕, 內裹沒有盒的摺痕:)
回復 12# kulaching

所以有時出發前問有乜SHOP介紹好都作用唔大,可能去到未必有..
如果有時間就周圍行行,亂打亂撞乜都行0下,反而會有驚喜 !!!!!
唔識日文
純"情義結"去捧場
炒價仙人 發表於 27-10-2012 03:28 AM

:$ pls bring more yen (cash) go inside,

must have many "great" EVA things sell inside ~