Toysdaily 玩具日報

[其他] DX12最新拎貨日期~

10/5 號派開始派第一日 7/6 號既單,
今日 11/6 號先派到 7/10 號既單,
一個月只係派左 4 日單,
慢慢等  ...
Boris_C 發表於 6-11-2012 10:55 AM

過了頭幾日炒單,應該會快d
回復 108# khwong67
其實我覺得已經唔係炒唔炒單o既問題喇,
係隻DX12根本就唔夠貨,
而家變左廠做起幾多就派幾多,
如果貨源充足,根本就唔需要理會D炒家拎唔拎....!!!!!
回復  khwong67
其實我覺得已經唔係炒唔炒單o既問題喇,
係隻DX12根本就唔夠貨,
而家變左廠做起幾多就 ...
kafai1978 發表於 6-11-2012 12:38 PM

唔夠貨當然是一個原因,否則就不須要用時和日來分單
e.... 我8號仲未攞..... ... 你咪可以上去攞ga la .... ???
頭像被屏蔽
回復 110# khwong67
師兄你明白我意思嗎...??????
回復 110# khwong67
以前係成批貨做起,因為人流問題,
所以先分日期派貨,但都會幾日幾日咁派。
而家根本係冇貨,所以知每小時咁計,你明唔明...????
我反而覺得"無貨"唔係主因/ 好critical的原因. 第一, 出貨由廠一車車咁出, 無可能幾箱 幾十箱 (即每次幾百pcs) 咁走, 因為報關都有費用啦. 運費又有min charge. 所以如果我係HT, 橫掂你地都要等, 我做乜要派咁急派貨? 不如等多d貨先派

其實計日子定"小時" 是按回訂貨數量而設啦, 我可以一日只有一個人來訂, 或是一小時已經賣了一千隻. 除返每日派100隻先算, 即係要10日先可以清晒呢一小時的訂單. 另外我估仲有HT倉的大小問題, 就算廠已經做起20個貨櫃, 但香港無地方放, 又唔可以叫人一收到call就即日拎, 唔通得1000個盒的位置, 而call2000人來拎? 到時有人拎唔到會仲麻煩呢.
各師兄大大,
我的單已,可以取了,但現在太多sed貨了,不知拿不拿,怎好?:no:
頭像被屏蔽
回復 116# Ricco

遲 D 拎都唔代表會冇 sad 貨, 梗係拎黎玩先啦師兄 :78:
回復  khwong67
以前係成批貨做起,因為人流問題,
所以先分日期派貨,但都會幾日幾日咁派。
而家根本係 ...
kafai1978 發表於 6-11-2012 03:55 PM

So ..........
好.........死就死啦!:*今個星期五就去
有冇師兄知batpod派到幾號?
回復 121# goblin2056
半個鐘前問過, 仍然係7號