Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 聖衣神話十周年計劃---雅典娜聖衣(12月發售)(官圖P11)

依家冇人會理你批幾多食咩死貨,只會注意你究竟插幾多,
唔插就求神拜佛咒到你隻野死,
到個個蝕賣就笑笑口去你舖咒你抵X死,
近呢2年已經係咁既心態,已冇所謂正常價,因為水貨果邊實在太容易返插水貨,
低價充斥市場,只會俾人一個心態,無論幾hit既貨都有插水既一日,
而且某類貨品長期一出即插,連日本都插,唔等你插都唔買啦 超級玩具迷 發表於 15-12-2013 12:49 AM

講真, 作為買家, 當然越平越好, 鋪家食咩死貨的確唔關我地事.

至於插水, 其實玩具一向都係插水多, 只是現在每個月出的玩具種類太多, 而日本D批發見到唔對路已經一出即劈, 加上現代運輸勁方便, 唔駛一星期就出現插水貨.

基本上, 現在D玩具, 大部份都係唔插水就賣唔出, 只有少量係唔駛插水, 不過冇人會完全知道邊D貨唔會插, 邊D貨會插. 好似10周年神話, SR帝皇, 個個睇死佢插, 點知就企硬. ROBOT龍星以為死極有限, 點知日本都50%off.

總之
插水的, 點吹捧都一樣照插.
唔插的, 點求神拜佛都冇可能咒得死.
現貨價格係整個市場決定, 覺得貴咒一兩句, 其實無關痛癢, 價格唔會真的因此而大插
講真, 作為買家, 當然越平越好, 鋪家食咩死貨的確唔關我地事.

至於插水, 其實玩具一向都係插水多, 只 ...
redfish 發表於 15-12-2013 10:59 AM

完全同意。。。。。。
作為買家當然想佢插水~~~
作為買家當然想佢插水~~~
denniskwong 發表於 15-12-2013 01:34 PM

乜有人買野會想買貴野既咩?
買玩具要幫埋賣家諗?
咁洗唔洗照顧埋佢啲老婆仔女?
咁人地也又是開善堂嗎?:72:
回復 470# kogfss
最好下下一出插半, 甚至唔洗錢佢哋就最開心:67:我身為玩家我唔比錢鋪頭賺, 佢哋執哂我買條毛呀? 要下下計到咁盡唔該就咪玩啦! 真係肉酸:72:
合理價就得
批發同零售唔同價
點會無錢賺
咁幫舖:45:
咁下一次有平有特價個時……你叫間舖收返你正價嗎:45:
回復  kogfss
最好下下一出插半, 甚至唔洗錢佢哋就最開心我身為玩家我唔比錢鋪頭賺, 佢哋執哂我買條毛呀? 要下下計到咁盡唔該就咪玩啦! 真係肉酸 AK30 發表於 15-12-2013 07:13 PM

現實是HK現在的日本玩具市場, 如你冇能力返到插水貨, 全部靠代理, 基本上好難做.

所以熟鋪做到下年都正式撤退, 以後睇玩具要行遠D, 又知少D行內消息. 不過都好的, 知少D唔會心思思, 間中見新貨平過批就忍唔住買左, 當然最後插水到插到哈哈哈, 有時食米唔知價最幸福。
回復 473# king192164
人哋講緊新貨晤係特價貨呀!睇清楚先答嗲啦唔該:67:
好睇國內市場受唔受...如果好似奶粉咁,,就大鑊..{:1_198:}
回復  king192164
人哋講緊新貨晤係特價貨呀!睇清楚先答嗲啦唔該
AK30 發表於 16-12-2013 12:18 AM

同你兩個講野咩?回覆係佢樓下就答佢?
咩答嗲?
聰明人:45:
回復 477# king192164
哎也唔好意思回復錯:x我想回訂左重高唔知佢又攞左未個條天才:he: :he:
你都幾宅,搵人啲舊文:38:小朋友:38:
如果佢唔再版, 將來咪又升上神檯, 所以點都KEEP一隻先放係床下底:43: