Toysdaily 玩具日報

查看: 6241|回復: 46

[玩具攝影] 陸軍組隊中… Soldier Story 阿富汗美國陸軍M249機鎗手

CD的兩個陸軍還未到貨, 先把SS 的M249機鎗手組好

這次沒有上次陸軍第一批次的慘況, 造工很好, 基本沒太多大問題

一如以往, 小改加了點自己的東西, 組兵人太多, 現在很少跟著官圖組了

小隊預計有四人, 想有一點特色, 圍巾參考了下面

SS 的全可拆槍械向來是賣點, 而且解體後可以自己組合不同配置
先來一張解體圖, 上面是M249, 下面是上次陸軍的MK 48
(同好注意了, 要解體到這個程度有一定危險, 有些部份出廠時是下了膠的, 所以要搞後果自負啊)

加減交換一下配置印象已經很不同

常規裡Grip Pod 愛好者很多, 這次配置參考了下圖

M249組合空間很多, 下面的配置只要有一支MK48 和一支M249也能搞到
MK46 / MK48 兩腳

M4托也有人裝上去

有些機鎗手會把鎗背帶加厚増加舒適度, 雖然M249不太重一般不需要, 但是這次還是試著造出下面的造型 (下圖的是RANGER 啦)

長天線下面很軟, 又想弄長一點, 機鎗手有背包不好穿在MOLLE上, 就給了上次的陸軍

另外長天線弄成這樣是參考了下面

小隊作戰

上次塗黑的Oakley M Frame 2.0 壞了, 又塗了橙色鏡給上次的陸軍

用上橙色鏡 M Frame 2.0 的大兵

*********************完***********************
It looks very good. Thanks for sharing.
very good, brother~~~~~~~
最想看這些軍人share post!!
Very nice ! CHING!!
Thanks for sharing!!
樓主好快手~ 讚~   
支gun好正~~~~~:handshake:
美圖靚pose 再加檜枝拆解,豐富參考圖片,一個讚:71:
姿勢好正!資料好全!槍械能拆成這樣。。。厲害。。。
好詳細既講解加圖解~!!!!
對我呢D新手真係獲益不少!!!:$
希望多D機會睇到大大既post:71:
正:71:兵人其實真係唔易玩,冇耐性同心機真係玩唔到師兄嘅水準!
非常好,very good
支持兵人Post ,大大呢隻好物嚟!!~~~~~~~~~:71:
佩服最強幻象兄嘅認真考究,一流技術。:64:

小隊仲爭兩個人,師兄屬意用cd陸軍?唔知迷彩顏色夾唔夾呢?

好圖!!
師兄圖文並荗介紹, 又有拆配示範, 十個讚呀!!
我砌兵人, 都唔會跟官圖, 會加d減d

PS: 有冇師兄知1:6的膠水樽同紋身貼紙邊度可以買到? 謝!!
Thx for sharing. Good collection:71: