Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: cliffordchan107

[玩具攝影] 為什麽只有這款變形金剛才另配有target master?

跟現在日版TFP的armsmicron相比, 這小不點簡直是出類拔萃呢
同樣變武器, 但既有更高可動又不用自己砌+沒有嘔心的貼紙XD

話說回來這電單車應該讓3.75"坐會更適合吧?
回復 7# cliffordchan107

大大你講得啱既,不過如果我出post都想多d人回..多些人分享係會開心d..作為一個麻甩佬,都想有對手..而唔洗成日靠自己對手吧:35:
回復  cliffordchan107

大大你講得啱既,不過如果我出post都想多d人回..多些人分享係會開心 ...
老文 發表於 24-10-2012 01:22 PM

老文兄, 我一直覺得你頭像很像一個人, 但一時間又想不起,
現在才想到很像一個甘草演員"高雄", HEHE~~

(回正題, 其實我也想多人覆, 可是這些真的難以強求,
反而最不開心的是POST被管理員分去沒多人留意的區,
可能在分區上管理員的做法是對的, 可是對新POST上,
可能有些人從未看過, 那就不免有點可惜.)
回復 33# cliffordchan107

回復 34# 老文

不錯...係呢道來說..進一步而言.有時真係..."無精的比有精更好."..:35:
跟現在日版TFP的armsmicron相比, 這小不點簡直是出類拔萃呢
同樣變武器, 但既有更高可動又不用自己砌+沒有 ...
手榴蛋包飯 發表於 24-10-2012 01:17 PM

回大大, 這架車的比例是比較尷尬的,

車的SIZE只比 D CLASS的TFP RID ARCEE細少少,

可是在坐人的比例上,

3.75又顯得車太少,

舊HA 人仔如SAM, 比DOTM的人仔大少少,

比例會比原有的好少少, 黑色的外衣也襯,

不過最好的比例, 應該是介乎 3.75"和HA人仔(2")之間,

不過在美玩上, 2"幾的可動人仔選擇應該不多,

反而日玩的2"幾可動公仔很多, 如HMS等, 可惜不是真人.
我反而想問一o下呢隻評價如何
cchong420 發表於 23-10-2012 12:35 AM

回大大, 極力推薦所有DOTM HAB系列, 這一款也是頭幾位之選,
先不論附上的TARGET MASTER,
單以本體來說,
電單車型比 TFP RID的ARCEE細緻,

變形也比ARCEE複雜耐玩, 單看車上的銅支數目, 就可看出變形關節的數目,

人型暫時未影, 不過雖不靚仔, 但也人正正常常的身型,
只是要配上同比例的人仔較難,

回大大, 這架車的比例是比較尷尬的,

車的SIZE只比 D CLASS的TFP RID ARCEE細少少,

可是在 ...
cliffordchan107 發表於 24-10-2012 02:08 PM

ic~ 真是很難找到伙伴的大小呢...我買回來之後都沒讓其他人偶坐過上去XD

話說回來...從新舊HA人仔對比的照片中, 我間接看到了成本上升的現實orz
你指的RID是指日版?
cmf12 發表於 22-10-2012 10:58 PM

應該是這樣分類的, FE是初版, RID是縮水的改版,
兩者都各有美日兩版, 所以分類上都幾混亂的,
幸好兩者包裝分別很大,
如果你見到D CLASS密封的紙盒, 要貼貼紙, 那就差不多是日版,
普通吸塑加咭紙的, 就是美版.
ic~ 真是很難找到伙伴的大小呢...我買回來之後都沒讓其他人偶坐過上去XD

話說回來...從新舊HA人仔對比 ...
手榴蛋包飯 發表於 24-10-2012 02:29 PM

HAHA, 這個是真的,
舊HA人仔雖然都俾人笑,
起碼眼眉, 眼白, 口唇不缺,
新HA的只得眼上兩點,
好像[黎達達榮]筆下的漫畫人物,

更有趣的是, 將有舊SAM的相放上FACEBOOK, 好多都認到人樣,
可是新HA的, 一張也應不到,
SAM已經是HA人仔做得最好的一個呢~~

回復  老文

不錯...係呢道來說..進一步而言.有時真係..."無精的比有精更好."..
老文 發表於 24-10-2012 02:05 PM

我聽過謝霆鋒的歌"無聲仿有聲", "無精仿有精"......應該可以用來改一改詞, HEHE~~
回大大, 極力推薦所有DOTM HAB系列, 這一款也是頭幾位之選,
先不論附上的TARGET MASTER,
單以本體來 ...
cliffordchan107 發表於 24-10-2012 02:24 PM

唔該晒:77:
呢架車仔睇中o左好耐

不過又一路都無乜意欲買:DD
唔該晒
呢架車仔睇中o左好耐

不過又一路都無乜意欲買
cchong420 發表於 24-10-2012 09:00 PM

haha, 我好多玩具都係咁, 有時想買, 但係等下等下就無買,
過咗好耐見好價先再買番,
不過好玩具, 幾時買番都咁好玩, 唔會過時的~~
[img[/img]
cliffordchan107兄…
小弟日日上TD都睇唔到你既post…
漏左好多個…:sad:我對你唔住啊~~~~~~~~~~~~

p.s.小弟之前出左個「江南風格」既post,一直想睇下你會點留言…
結果現在呢樣野已經玩到殘,飽到嘔…
:oh:時機錯過左…就…