Toysdaily 玩具日報

查看: 8755|回復: 31

MP05變形超難(完全唔user friendly,唔好玩)

不多講了,好多大大已講。
-膊頭、小腿、大腿外側D波joint不知所謂,一摸就跌:blame:
-好多位要大力拉才開,試問D膠可以拉幾多次:no:
-幅圖又難明,差不多用了成粒鐘先變完
-肚位合埋了又拉不番開,要拆開D羅絲先得,唔通要次次變形都拆羅絲:*
-upper arm and lower arm 合唔埋,quality去了那裏:no:

未買又想買的大大,三思
四五百元是小,唔好玩是大呀:!

[ 本文章最後由 Yatyau 於 1-4-2007 11:41 PM 編輯 ]
唔係掛:ice:
大大~~ 請問有幾多位係合金?  如果d ball位咁差未好易散開???

真係好難分~~~ 一dd大大詰好正..又有另一d大大評語唔太好~~~ 真係大細心tim!!!
大大冷靜...
要拆開D羅絲先得???

唔洗咁呀麻?
我個隻係要大力拉就ok
冇買到啊~haha
原文章由 玩具烈士-奇雲 於 1-4-2007 11:41 PM 發表
大大~~ 請問有幾多位係合金?  如果d ball位咁差未好易散開???

真係好難分~~~ 一dd大大詰好正..又有另一d大大評語唔太好~~~ 真係大細心tim!!!

背部絛主骨同hip位,腳掌都係metal。The truth is the unsmooth at the crucial part like shoulder, abdomenal cause the problem of user unfriendly.  My be mine one was the poorest quality compared with others and I can say all the small ball joints around arms and legs are damn loose.
唔駛拆鏍絲的,大力d就可以...

我覺得已做得唔錯,由槍變機械人做到咁已經盡晒力,第一次變緊係會攪好耐,d ball joint位係做得比較差,呢樣要彈下,其他方面算係咁了,實物其實好睇過相片,在我黎講已經收貨,不過始終每個人要求唔同,一定有人話好有人話唔好
其實, 我變老柯都會變到我好蚊, 尤其要攪博派心臟o既時候...
原文章由 Yatyau 於 1-4-2007 23:32 發表
不多講了,好多大大已講。
-膊頭、小腿、大腿外側D波joint不知所謂,一摸就跌:blame:
-好多位要大力拉才開,試問D膠可以拉幾多次:no:
-幅圖又難明,差不多用了成粒鐘先變完
-肚位合埋了又拉不番開,要拆開D羅 ...

我諗你果隻真係有d問題:ice:
有幾個要slide既位同幾個雙關節係幾實, 真係吾太user friendly
但d波joint無一摸就跌甘誇喎, 我隻都幾firm, 平時玩擺post都吾甩
說明書亦好詳盡下, 箭咀有埋弧度指示, 又有日文補足說明
upper and lower arm係合得埋, 會吾會你係未slide到最底?
肚果到重要開鏍絲甘誇? 試下先將胸甲推上, 然後張腰旁紅色部件推上, 肚位會順勢打開

有d位的確實得過份, 令變形時間增長, 但隻野强度吾錯, 我變左幾次都無問題, 希望玩落d實既位會慢慢鬆返d就perfect
頭先去x旺見到實物,都ok,所以我應會入手。
但無耐咁早d鋪又未開:no:.....唯有等:?
原文章由 pkfox 於 2-4-2007 02:04 PM 發表
頭先去x旺見到實物,都ok,所以我應會入手。
但無耐咁早d鋪又未開:no:.....唯有等:?

我都係琴日昼晝專登出旺角買 MP-05,點知又係早得滯無乜舖頭開咗門,結果無買到就走咗。不過琴日都有行埋旺角其他場,都唔係見到有好多地方有得賣 ( 船船都無得賣 ),好失望......

唔知灣仔太源街仲有冇得賣呢~~~
琌嶱D ball joint弇ㄛ淩炵蜁眭擒砑
原文章由 河東司 於 2-4-2007 03:39 PM 發表

我都係琴日昼晝專登出旺角買 MP-05,點知又係早得滯無乜舖頭開咗門,結果無買到就走咗。不過琴日都有行埋旺角其他場,都唔係見到有好多地方有得賣 ( 船船都無得賣 ),好失望......

唔知 ...

今日去太源街﹐見唔到。
原文章由 ywwong 於 2-4-2007 04:12 PM 發表

今日去太源街﹐見唔到。

Oh no~~~~~~:no:

我從來都唔覺得佢出得差,只係未有時間出去買,估唔到~~~~~~:die:

第2水恐怕遙遙無期~~~~:sad: