Toysdaily 玩具日報

查看: 4718|回復: 14

[ENTERBAY] Enterbay 1:4 Batman Bruce Wayne 純頭雕分享(第二輯)

我實在是太喜歡這個頭雕,因此再在自然光但不同光源下,影一輯相跟大家對此頭雕再來多角度分享~~~
第一輯:http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?from=notice&tid=193261

認同~呢個頭真係算係最似~當然,大比例係較容易掌握~
Eb頭雕好多時只係因為上色出問題而導致大貨水準下跌,其實原模比ht仲忠實呈現主角容貌,細緻到暗瘡洞都原形畢露,值得一讚!
不過Eb將所有野加起來係令人失望呢:79:
不過Eb將所有野加起來係令人失望呢:79:
:71::71::71:好一個BRUCE頭
Thanks for your sharing. :57:
認同~呢個頭真係算係最似~當然,大比例係較容易掌握~
bbkill 發表於 20-10-2012 04:05 PM

可是我看HT 的1:4 BRUCE WAYNE頭雕比DX12的更差呢~
希望會作出修改吧~
始終我覺得EB0黎個頭仲有少少不足
例如眼睛可以大少少
希望HT的1:4會給我帶來驚喜
Eb頭雕好多時只係因為上色出問題而導致大貨水準下跌,其實原模比ht仲忠實呈現主角容貌,細緻到暗瘡洞都原形 ...
DreamWorks 發表於 20-10-2012 04:20 PM

雖然可能會得罪好多師兄
不過我都要講自己0既感覺
得覺我HT的1:4BRUCE WAYNE頭雕一0的都唔似
唔講係邊個就0甘睇  根本認唔出係BALE
這頭頭雕我也給他相當高的滿意度
得罪哂 ! 我都係覺得麻麻地似 !  
但暫時黎講最捉到個 FEEL !  !
頭像被屏蔽
batman begin 是 05 年, 我覺得已經幾似當時的 bruce.
不過, eb 的上色真的麻麻, 細節度不及 ht
我覺得個頭雕似路蘭導演早期作品"memento"嘅主角Guy Edward Pearce多啲:36:
極品頭雕了已經,贊!!!