Toysdaily 玩具日報

查看: 12104|回復: 13

[玩具報告] 大力神破壞者HERCULES @ TFC

HERCULES @ TFC
才的起心肝影下TFC破壞者.
呢套破壞者好自然用來與MT破壞者對比, 我本人就覺得各有各好, 難以取舍.
TFC破壞者車型完全不像真, 而且有D Q版, 但人型卻處理的好好, 而且高度身型相若, 變型亦很干脆利落, 無咩易爛位, 玩時唔使就住就住,
合體系完全合體, 各成員的武器可以組合成大槍, 手臂亦系完全變形, 連大手掌都可以在分體時各居其所, 呢D都系我滿意的.
但上色和料面處理就不夠成熟, 細節欠缺, 包裝很一般, 仍然俾人感覺好國產, 希望下款產品有大改善.

MT版我都一定會影, 我自己比較中意MT版的合體外型, 但說單體, 相比之下, 我比較喜歡呢套.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
多謝師兄用心分享{:1_377:}
好圖!

未能入手嘅巨大之物,永遠的遺憾...:help:
如果上埋線個感覺仲好.

有冇入埋TFC-007?
btw,HEAVY LABOUR車型個前轆要拉落黎再向前推
咁車頭就唔係向前傾
呢個同MAKETOYS都係神物, 可惜小弟始終未能入手
睇左好多評測,最後入左Mkaetoys,TFC呢隻2手偏軟兼無承接力。
咁多款破壞者 係咪得呢款係完全變形?
唔駛加件?
百龍天舞 發表於 24-9-2015 07:17 PM
唔駛加件?

黎緊DX9會出隻迷黎版叫Hulkie,如無意外都係完全變形,其他如GT版就未知住
唔駛加件?

TFC想靚仔D都要加個配件包! :36:

合體後左右手前臂用2個覆帶你唔覺得好怪雞嗎?? :58:
可變戰士 發表於 24-9-2015 11:46 PM
TFC想靚仔D都要加個配件包!

唔覺既舉手xd
因為佢漫畫個造型都係用履帶做前臂,配件包本來係服務冇睇過漫畫版而投訴唔跟G1既人而出,反而當時最多人讚佢既部份就係用對履帶變成合體前臂既造法
唔駛加件?

TFC果2隻手掌,無記錯係外掛的!
wannnnnabe 發表於 30-9-2015 09:59 AM
TFC果2隻手掌,無記錯係外掛的!

人形車形時都可以收藏(人形會有個拳頭背包),單體變形時可以唔駛拆出黎
TFC适合粗玩,但系无精致嘅感觉
:handshake:好靚邊度有得買,太約幾多錢﹖