Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 一齊返去幾毫子一枝汽水嘅年代

我諗孩記O既問題其實係佢冇響玩家O既角度著想去DESIGN D 玩具, 佢地只係諗點樣賺到盡(Profit maximization), 一面CUT COST 一面加價。成本上升係事實, 但係有冇加左咁多? 2006年Toybiz last wave MODOK 公價 $59.9, 2007年孩記 WAVE 1 已經係 $119.9, 成本有冇可能上升左100%先? 已經冇計佢減左漫畫減左關節減左噴陰影

當然我地呢D玩家都有D 唔爭氣, 質素下降價錢上升都照幫襯...助長左孩記可以繼續原地踏步。我相信只要孩記一日KEEP住個LICENSE, ML O既質素都冇可能追到TOYBIZ
請問樓主你個幾隻ryu係邊間廠商出的?
有d咁既事? 以我所知Hasbro HK係度出press release就話姐, 派左人黎? 師兄有冇證據? 我都想搵Hasbro HK ...
Assassin 發表於 13-10-2012 04:09 PM

你自己都講左,仲要咩証據?
我同意toybiz有d真係出得好好...
不過想講句公道說話...
其實以宜家物價上揚同埋成本上漲既情況...
要出 ...
charice1219 發表於 13-10-2012 02:46 PM

ROML第一wave係出得唔差, 之後就每況愈下,再睇埋下年果幾款,何來進步?
成本係主因,但孩記已經開始cut bof , 重用舊件,重要加價,洗唔洗再係噤差?
我諗孩記O既問題其實係佢冇響玩家O既角度著想去DESIGN D 玩具, 佢地只係諗點樣賺到盡(Profit maximization) ...
消遙丸 發表於 13-10-2012 05:02 PM

我諗除非有第個鬼佬廠攞license 出,或者日本廠出嚟頂死孩記,otherwise就依家咁既情況想佢改都幾難。。。
X-23無得頂!!:D!
回復 17# s66007

呢隻係neca, 已升為神物
回復 18# avengers2012

出過press release都係廣告姐, 我以為你話我人開td account既意思 :34:
當然我地呢D玩家都有D 唔爭氣, 質素下降價錢上升都照幫襯...助長左孩記:   ...71:
回復 22# Assassin

想請問幾$同邊度有得買?
之前見到marvel 6吋會出黑豹,有兄弟話追反舊個隻好過,我有感而發留左幾句,點之比人話,今朝望一望d舊美玩,&# ...
167169 發表於 13-10-2012 12:45 PM

孩記越出越衰係事實,自從3。75"avengers之後,我就覺得孩記越出越無heart,一味算住點樣去搵多d,質數話之理。。。。。。
其實mu開始好返d,估唔到依定論到ml。。。。。無競爭,真係唔係好事。。。。。。
大家唔好誤會,第一我唔係話唔接受別人意見,只係大家有大家嘅意見,但係前提係要互相尊重,我說話唔會令人難受,第二我唔係話唔向前望,只係現今出嘅6吋大多要我向後望姐,如果有好嘅出我都會買,只係見到依家嘅6吋可以令我專心玩3.75姐,我貼哩d相唔係話依家有幾差,只係想講以前有幾好姐,都希望有一日會出得比以前更好,哩個係大家嘅願望
頭像被屏蔽
大家唔好誤會,第一我唔係話唔接受別人意見,只係大家有大家嘅意見,但係前提係要互相尊重,我說話唔會令 ...
167169 發表於 14-10-2012 03:14 AM

完全贊成!
回復 27# 167169

完全同意:71: