Toysdaily 玩具日報

查看: 7261|回復: 17

[其他] 點解大多數12寸廠都唔賣散件?

頭像被屏蔽
很久以前Hottoys 是有部分散件賣的... 係吾係佢自家出品我就吾記得la ... 依家H都吾洗買散野la, 咁好生意... 連body 都吾出 ... 搞到個TTM 19 愈來愈貴... 唉 !!!

(上兩個星期出左個<希望HT重出 ttm17 / ttm19 既post 比人del 鬼咪 )
很久以前Hottoys 是有部分散件賣的... 係吾係佢自家出品我就吾記得la ... 依家H都吾洗買散野la, 咁好生意.. ...
KC@toys 發表於 12-10-2012 09:06 PM

出面而家大把靚波地揀,都唔一定要用ht波地了。
賣散件賺得你幾多錢?!賣得貴又無人買,賣得平又驚d人玩自組影響自己生意,所以ht非常醒目,出一隻千幾蚊已經夠賺你了
catcat 發表於 13-10-2012 12:06 AM

有咩好body介紹&#21523;丫
catcat 發表於 13-10-2012 12:06 AM

出面邊隻代人狼body 正呀大大?
回復 3# catcat

有ttm 17 代替品嗎?我自組堅叔,但係吾想佢高大過小龍 :80:
當初我也很想HT每隻產品也能出一些散件出,好來讓我們能補給一些玩爛了的配件,但想深一層,最後亦會難逃被炒家大量買入的厄運,就如現在HT謂一出的單一素體,也不會在HT門巿買到,祇可在別家店或網上以高過原價才買到,所以還是不要益班炒家好了。而這樣亦能令玩家更珍惜件作品。:67:
... 係吾係佢自家出品我就吾記得la ... 依家H都吾洗買散野la, 咁好生意.. ...
KC@toys 發表於 2012-10-12 21:06

很久很久以前Hottoys 是專販自家製散件的, 當時屬貴野, 但就平過家下.
回復 6# Oldcat

有冇多d指示呀? 正想入隻狼人body...
回復  catcat

有ttm 17 代替品嗎?我自組堅叔,但係吾想佢高大過小龍
KC@toys 發表於 13-10-2012 01:09 AM

暫時唯一的代替品係blitzway&#22021;scarface波地。小弟早前見有散件多買左一個代用,比ttm-17正價平。

出面邊隻代人狼body 正呀大大?
Oldcat 發表於 13-10-2012 12:58 AM

Kaustic其實更加好,起碼膝蓋位靚d:

[img]http://www.kaustic-plastik.com/eng/popupfoto.php?[/img]
回復  Oldcat

有冇多d指示呀? 正想入隻狼人body...
chankb 發表於 13-10-2012 04:10 AM

用黎著皮褸••••••:p
回復 13# Oldcat

你又知:he:
回復  Oldcat

你又知
chankb 發表於 13-10-2012 12:53 PM

因為我係咁諗:p