Toysdaily 玩具日報

查看: 13017|回復: 24

[分享討論] 有冇ching可以分享下figma同shf既silver crow既分別

如題...唔該
因為本人2隻都未買
想睇下呢隻shf同figma既價錢,size同埋其他方面有咩唔同
figma未出吧:52:
figma未出吧
zero2443 發表於 10-10-2012 11:41 PM

amazon.co.jp/figma-%E3%82%A2%E3%82%AF%E3%82%BB%E3%83%AB%E3%83%BB%E3%83%AF%E3%83%BC%E3%83%AB%E3%83%89-%E3%82%B7%E3%83%AB%E3%83%90%E3%83%BC%E3%83%BB%E3%82%AF%E3%83%AD%E3%82%A6-%E3%83%8E%E3%83%B3%E3%82%B9%E3%82%B1%E3%83%BC%E3%83%AB-PVC%E5%A1%97%E8%A3%85%E6%B8%88%E3%81%BF%E5%8F%AF%E5%8B%95%E3%83%95%E3%82%A3%E3%82%AE%E3%83%A5%E3%82%A2/dp/B007XOPQCI/ref=pd_sim_hb_2
甘呢隻咩黎...
amazon.co.jp/figma-%E3%82%A2%E3%82%AF%E3%82%BB%E3%83%AB%E3%83%BB%E3%83%AF%E3%83%BC%E3%83%AB%E3%83% ...
hazeshadow 發表於 10-10-2012 11:49 PM

この商品の発売予定日は2012年10月31日です。
sor我由未來番黎...
自膠...:31:
請問 shf 同 figma 白虎有咩分別呢?
我諗同銀烏差唔多吧
白虎黎講
figma矮尐 銀色唔夠靚 figma一貫關節 仲炒貴
我諗唔到如果後追既話買佢而唔買shf既理由
不過shf暫時出左一隻無晒影,可能轉figma會齊人d
唔計角色,兩條line SHF應該好扭啲,不過figma 出囡囡係強項(如果你會買黑雪姫),亦公佈咗較多角色!最麻煩係SHF同FIGMA係唔同比例…:42:
玩過SHF既我講返兩句先
SHF既可動性比FIGMA高,銀色都有水準,起碼唔係灰色先
效果件都比較多,仲有對透明翼
但係外型就比較矮
不過最大既問題就係冇公布其他角色:30:
http://blog.yahoo.com/kyo353/articles/837814/index

同埋外觀上SHF比較大隻小小,肥媽就瘦d,仲有肥媽好似頭部有內構,SHF冇
頭部內構係指頭盔入面個樣?
言下之意SHF比肥媽平?
好驚SHF條條LINE都主角通販其他限定...
好驚星矢又係咁 連加速都係咁...
仲要唔只等幾多年先出1隻
要外型就要figma
要平就shf
玩過SHF既我講返兩句先
SHF既可動性比FIGMA高,銀色都有水準,起碼唔係灰色先
效果件都比較多,仲有對透明翼 ...
kyo353 發表於 11-10-2012 12:12 PM

呢隻SHF在日本勁跳樓, 就算有下隻, 應該又係魂SHOP見
The anime has a pretty good plot and it's nice illustrated. It's a pitty that the toys aren't selling good....