Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] What happened to the DX12 headsculpt?

Oh! no no no...here's HT specs below, ching both of your pics aren't Christine Bale...

"One ( ...
APPLE5 發表於 6-10-2012 06:43 PM

依隻EB 1:4黎,領口位已經出賣咗你
從樓主圖片我覺得量產大貨同版都算相近, 感覺上不同只是兩張相片調色的不同, Luka兄的Contrast較強, 令細節及黑衣光暗更突出分明, 而HT官圖用了比較柔和的色調而已。 同時相信Luka兄也有用鏡或反光板去亮化眼睛, 所以也令眼感覺沒有官圖的凹窪。

我只是對把EMP Gun 的"一點光"較失望。
大家又對呢個頭雕有乜野意見呢 ?
雖然對眼有少少『射呢』,但其實我覺得收貨的!:78:
頭像被屏蔽
似唔似每個人嘅要求都唔同,不過呢隻無論頭雕或整體質素(包括個盒)我都收貨!:71:

不過咁,如果真係咁唔滿意、唔鐘意就恭喜你嘞,未買慳番千幾,買咗嘅就賣貴兩百實有人接,無謂放喺度眼冤啦,又有錢賺!:73:
依隻EB 1:4黎,領口位已經出賣咗你
kenny52494 發表於 6-10-2012 07:29 PM

呢隻係DX12 張圖取自LUKA

明顯HT無跟足官圖 希望第二批貨會改
我玩玩具咁耐真係冇乜邊件可以十足跟到OFFICAL PIC, 有返八九成以上都好好了~~
呢隻係DX12 張圖取自LUKA

明顯HT無跟足官圖 希望第二批貨會改
hottoys專家 發表於 7-10-2012 12:04 AM

kenny師兄係講緊 apple5 貼個張呀 , 個隻擺明係 EB 既 1/4 begin 版啦 .
大貨又出得咁快~
有咁既質素~小弟收貨了...:64:
似唔似每個人嘅要求都唔同,不過呢隻無論頭雕或整體質素(包括個盒)我都收貨!

不過咁,如果真 ...
redcat2733 發表於 6-10-2012 11:43 PM

咪係o羅 , 玩得咁勞氣為乜 ?
我玩玩具咁耐真係冇乜邊件可以十足跟到OFFICAL PIC, 有返八九成以上都好好了~~
riverchild 發表於 7-10-2012 12:37 AM

就算擺個 1:1 真人係你面前 , d人都會話點解同電影入面吾同既 ? 無奈.....
唔覺得個頭雕有咩問題,我收貨!
大貨都唔錯,
不過~
官圖個個好似真係正的~:35:

當初睇官圖,我仲估隻begins動漫節版會因此跌價,
不得不提,佢近來d官圖真係PS得好勁,而且出貨有時真係變左第二個樣,
難怪買左O既人會覺得有D接受不來.整體而言呢種訂購玩具,中伏機會真不少.
不過呢隻,個別來說,我真係見唔到有乜大分別.

實物,比如你借用luka師兄d圖,有幾張面具頭,我真係以為真人影相.
至於真人頭,睇完覺得係比官圖係有少少落差,唔知點解個眼窩位分別好大,咁又有可能,一個係top light,一張d lighting就比較正面d,
但大量生產來說,皮膚呀,色水呀,都已經好好.
我甚至自己用PS將兩張圖併埋一齊睇,都係同一個頭雕,
我發現,眼同鼻,人中,咀,明明所有位置都一樣冇郁過,但實物就真係冇咁似
所以覺得,可能係鏡頭同光影位有別都未定.
千幾貨仔,畀到呢個質素,用garbage來形容,製作的人見到一定會好傷心.
或者你等多陣,收左實物先啦.