Toysdaily 玩具日報

樓主: malaubanana

[Hot Toys] DX12 batman把EMP槍淨係著得一點離唔離譜d?

有圖有真相:58::58:
回復  Kopchevboris

我的理解也是應用透明片做槍頭的底部, 內裹可能只有一粒LED, 但內有反光物料去產生 ...
chankb 發表於 6-10-2012 08:21 PM

其實好多人唔明,打燈影響,意思亦唔係打得支槍光D,
外來光線愈光,本身會發光物件係唔會更光,只會愈影愈暗
如果上面巴打提供兩張比較圖,官圖背景比網圖更光,所以冇可能係打燈問題.
1就係PS做出來,2就係實物同辦支燈光度唔同.

睇番劇照,HT做單粒燈係冇錯,原片內都係有一燈特別光.
至於點解實貨同官圖支槍差咁遠,真係拎左實物先可以評價.
Hot toys is right about the gun.
yes, this gun in the movie looks just like we have now...:36:

真係有圖有真相
thanks

冇件野係到,唔知係咪因為個8粒膠原來係透明變左全黑

回復 50# joshuakit

東方呢幅圖好清楚見到

係貼住十粒膠頭個件槍頭底板, 由版及官圖的半透物料變成黑色, 同槍身的物料一體化咗, 相信可省回分件生產成本及難度, 看圖大貨膠粒的Size及其透光部份也比版做細了, 加上H記的立即弱光效果, 成為現在的一點光EMP Gun。

不過有大大話到現在大貨把EMP同Movie一模一樣, 那麼H記的簡約設計便應記一功了。
http://toysdaily.com/discuz/thread-193700-1-1.html
但有ching報告話換左新電都係好快暗,我都係咁,想知道大家係咪都係,有無需要換?
同埋想問下支槍正常係咪可以好似"上瞠"咁申縮?
Thanks!