Toysdaily 玩具日報

查看: 9023|回復: 35

[Hot Toys] Batmobile Coating 一問

今次重出的Batmobile是否都是黑色啤膠?
沒有做任何coating或舊化上色的?(車身)

我個人很喜歡,但上色技術有限,又接受唔到一大片黑色啤膠,
唔明bat pod可以出良版,而bat mobile照出舊版。
希望The Bat可以做到展品咁,有coating有舊化,咁我就9成9入一架。
雜誌講, the bat一架嘅成本係廿萬,ht造出嚟做展覽,唔會量產。
回復 2# catcat

猫兄,廿萬?? gum Q贵??
乜新出嘅BATPOD 同舊嘅原來有唔同架? 我仲以為一樣tim
要舊化就要自己落手, 在SSC睇到有人舊化部車, 出黎唧效果真係好靚.

复刻bat pod有乜唔同啊?请指教
复刻bat pod有乜唔同啊?请指教
weio_o 發表於 27-9-2012 11:10

好似話大返少少改返少少比例 (唔知HT最後),
不過改左產品編號是肯定的,有heart。:34:
要舊化就要自己落手, 在SSC睇到有人舊化部車, 出黎唧效果真係好靚.
thiam 發表於 27-9-2012 11:02

正好多,金屬味強返好多,
可惜自己手工差,如果HT出到咁就必買喇....

做咗舊化係令到架車有番層次感,detail位出番哂嚟。

我今日都收到電話喇,31號單,我會下星期三去拎,由旺角番入元朗(可途經葵芳荃灣等),有無兄弟下星期三拎?可以車埋大家。:35:
應該放三至四架。
做咗舊化係令到架車有番層次感,detail位出番哂嚟。

我今日都收到電話喇,31號單,我會下 ...
你好 發表於 27-9-2012 02:42 PM

雖然冇訂,但大大甘熱心,給您一個讚~~
雖然冇訂,但大大甘熱心,給您一個讚~~
keithwu516 發表於 27-9-2012 02:51 PM

人人為我,我為人人。:65:
回復 2# catcat

貓大!我尋日行雞旺個時見到個傻佬....佢話自己已經訂左the bat!我當堂呆左!
回復 12# alan1128

hahahahahh...系wor.........
回復 13# bunchan

不過如果the bat個成本要成20萬就真係太嚇人啦!!:50:
回復 14# alan1128

都系摸具贵啦。。。