Toysdaily 玩具日報

樓主: edward_leung

[分享討論] 梁朝偉頭雕

回復  chibita
border=0 />
應該是講緊這個... 小弟自組... (手機傷眼圖)
edward_leung 發表於 23-9-2012 09:27 PM

就係呢隻呀,我去皆旺睇,係上色仔細D
其他地方好似喎

離咗樓主題,唔好意思
回復  chibita

今日雞旺地庫見 140 !
ryantsang84 發表於 23-9-2012 11:17 PM

係? 我星期六都見唔到, 只見到城城咋
多謝ryantsang84大大告知
雞旺2/F個個金城武係台湾kai個個。上綱買個個係第二個。
雞旺2/F個個金城武係台湾kai個個。上綱買個個係第二個。
ayelvin 發表於 24-9-2012 02:35 PM

2/F不是KAI大的作品, 而係一個新品牌
另外, 網上果個(皮膚白,大耳朵)係另一品牌
回復 34# chibita

師兄、我意思係雞旺2/F個個金城武係dup台湾kai的∼可以比較一下。
回復  chibita

師兄、我意思係雞旺2/F個個金城武係dup台湾kai的∼可以比較一下。
ayelvin 發表於 25-9-2012 12:40 PM

大大, 一場誤會, 不好意思 :shy:
岩岩係雞旺睇過下,個潮偉輪塾幾好,但係對眼出事...變左電眼..無左係無間道入邊個種 feel, 但總好過似田亮 ...
ryantsang84 發表於 23-9-2012 07:52 PM

師兄睇黎仲嬲緊果位自我陶醉既仁兄喎!!
回復 37# Dr.AL

師兄 ! 唔好咁講 ... 唔好挑起事端喎 ..HAHA
我只不過說出我對哩個頭既感覺
十年後你問返我都係咁答!
回復  Dr.AL

師兄 ! 唔好咁講 ... 唔好挑起事端喎 ..HAHA
我只不過說出我對哩個頭既感覺
十年後你問 ...
ryantsang84 發表於 25-9-2012 05:45 PM

我無意搞事,不過見師兄你D頭雕好得,難免要求會高少少

但點講郁D就講父母就唔係咁好.....
回復 19# kfc
嚴選下隻頭雕都算收貨 (真係要嚴選, 上色有D貨參差).... 打燈後效果唔錯.. 鬆返口氣... :(
會繼續支持土炮野 ~
對眼"生"得埋左 ... 一於整幅黑昭組"聽風者"ge 盲公炳 ~
border=0 />

border=0 />
回復 39# Dr.AL

Tks at all 先 !
我係對自已同對人地都要求高嫁 ! 咁先有好野出 !
所以我先講出我自已意見 , 但收到係人地話我父親,我已經好忍得嫁啦! 唔對佢爆粗 :69:
總之我有咩就講咩! 我都有讚人嫁 ! HAHA
之前最想買的是這一個。只可惜買不到。

回復  kfc
嚴選下隻頭雕都算收貨 (真係要嚴選, 上色有D貨參差).... 打燈後效果唔錯.. 鬆返口氣...  
會 ...
edward_leung 發表於 25-9-2012 10:34 PM

乜都假,玩玩具最緊要自己開心,大大喜歡就好啦,
呢個頭都唔錯,部分都捉到朝偉神髓,好似係朝偉同黎明混合體。

始終大家要求唔同,有人鐘意大廠求高質素玩攝影,有人玩自組周圍搵好頭好衫好body,有人自己雕頭玩原創,所以本身大家著眼點唔同,一定有唔同聲音。唔使傷和氣喎!

頭雕沒有最好,只有更好!(呢個係早半年前做嘅,未上色都以前好得㗎啦,上色後先發覺可以再改好D)

乜都假,玩玩具最緊要自己開心,大大喜歡就好啦,
呢個頭都唔錯,部分都捉到朝偉神髓,好似係朝偉同黎 ...
kfc 發表於 26-9-2012 02:51 AM

KFC 大 ! 你果隻暫時黎講係最似嫁啦 (期待 EB 雕成點)
不過有  D 位係差 D ...正如台灣一位高手所說...頭雕差 1mm = 真人差 6mm ...  1 mm  已經差好遠 .....D 比例要拎得好係好難,但提到人物既神態仲難  ! 加油  :71:
回復  kfc
嚴選下隻頭雕都算收貨 (真係要嚴選, 上色有D貨參差).... 打燈後效果唔錯.. 鬆返口氣...  
會 ...
edward_leung 發表於 25-9-2012 10:34 PM

實物效果唔錯wor~~~上左超後更似:36: