Toysdaily 玩具日報

查看: 7224|回復: 12

[玩具攝影] Starwars Shadow Guard 長袍下之盔甲,Clone War Darth Maul兄弟班!

近日熱爆的Starwars红衞兵一早已經賣完,見都見唔到。
唯有搵返好耐之前的黑暗衞兵出來開盒玩下。

揭開大袍之內,原來一身盔甲!!

但是,又同封底的內胆不同喎。

係咪好似以下圖中的紅小衞兵內胆呢?

Look like this one?

revised photo

反對洗腦教育!!

Coming next..........

封底个樣,明明似黑色白兵。

但出來又另一个樣。

似呢个囉。

係呢?!

呢兩隻,始終是我近期最得意的玩具。

而呢隻,到好中意。
去rebelscum都見不時有人投訴, 話近幾隻, 袍抵下比較EU.
去rebelscum都見不時有人投訴, 話近幾隻, 袍抵下比較EU.
Duraxyll 發表於 21-9-2012 10:32 PM

Duraxyll兄,你好。

請問什麼是"比較EU"呢?

謝謝。
30th figure 認真堅正,小弟大部分 SW 收藏都係 30th figure!
Duraxyll兄,你好。

請問什麼是"比較EU"呢?

謝謝。
無明: 發表於 21-9-2012 12:00 PM

Extended Universe.  正如你講, 比較OT派嘅人不喜歡外傳造型, 又或想出高可動的royal guard, 袍抵下似番stormtrooper.
Expanded Universe
Extended Universe.  正如你講, 比較OT派嘅人不喜歡外傳造型, 又或想出高可動的royal guard, 袍抵 ...
Duraxyll 發表於 22-9-2012 02:32 AM

oic.多謝兩位補充。

starwars公仔出左三十幾年了,現顧及EU班Fans也是無可厚非。

其實長袍下的設定也是有驚喜的,如近期的帝皇,真的估佢唔到。

Darth Maul又有新腳???

http://www.youtube.com/watch?v=V ... outube_gdata_player
回復 10# 無明:

Perfect end to the "Maul / Mandalore" Trilogy Arc.

Yes Ching, His legs has been replaced with regular humanoid legs/feet. Season 4 Episode 1 he lost his old legs to Obi-Wan.
回復  無明:

Perfect end to the "Maul / Mandalore" Trilogy Arc.

Yes Ching, His legs has been  ...
aaronyct 發表於 4-2-2013 02:31 PM

thks ching.
但一對苦兄弟,咁就被黑帝KO。
https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player

WA!畢加索呀!
回復 12# 無明:

唔係, 黑帝ko'ed Savage... Maul LIVES!!