Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 玩具天王

[詢問] where i can buy cheapest MAKETOYS 變形金剛 建造派 綠色 BOXSET

請問咩係KO呀?

山寨再山寨?
catcat 發表於 20-9-2012 09:46 AM
knockoff
簡單講就係老翻, 不過都有分係cheap果種定高仿,以現有經驗黎講,高仿其實同3rd party出既野實際冇乜大分別,唯一係可能有時有某d位緊得濟或有少少鬆,要自己再處理,亦因為除左呢點之外,同3rd party既"正版"冇乜大分別,所以價錢同屬ko中較高既一群。
至於膠質,如上面所講,其實唔會話太差,不過話晒都係成本低過"正貨"既產品,就始終唔可以預黎好似官方tf咁粗玩…但同時其實mt自己出既呢隻giant,其實用料都唔係高級,事實上已經出現過好多玩爛、斷裂或白痕既事件,所以點選擇就睇你自己決定。
順帶一提,雖然我上面都提過淘寶,但其實我覺得與其係慳果一二百蚊,更好既係搵間信譽既好既香港店買,尤其係如果出左事佢都肯幫你換或跟進既,因為mt售後好差,聽過唔少都話出左事,佢地根本唔理你,所以如果真係咁唔好彩出左事既,香港店換都方便d

p.s. 高仿既有例如G1合體派boxset同早前隻mt g2文油筒
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原板某d位已經危危乎
Ko可能ok既
但都唔平無謂博
回復  紫月葵

KO版油罐好底玩, 我上個月向淘淘買日版G2文+KO油罐都係3魚人仔. 香港只買G2文都羞唔 ...
Kevinhui 發表於 21-9-2012 08:04 PM
雖然本身mt個油筒甲個設計有唔少位我唔多欣賞,但以當日ko既品質,再加上佢個價,其實真係抵玩
MAKETOY 係第三方, KO 第三方 既我地可以稱之為第四方
其實之前第四方出品既馬甲同G2文油罐都真係唔差WOR, 我知呢隻GIANT 出得好精細, 但第四方點都會解決D 重要問題先俾佢出街, 第四方既技術都不停進步中
推番上黎, 其實想請問從包裝上點分別出"正版" 同ko版:64: