Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 拍嘉

[劇場創作] Marvel Legends Wave 3 PUNISHER!!(加返後記同故事之後..)

強 !!!!!!!
Assassin 發表於 11-9-2012 01:03 PM

幾時到你:58:

原來我影少左相.......打埋個後記先.....
頭像被屏蔽
回復 14# 拍嘉

其實唔大工程嫁 稍為用小小力就得:71:
好似平時除衫咁就ok嫁啦:58:
因為之前隻nick fury我都試過除 所以先敢試:71:
回復 14# 拍嘉

只係用白色電線膠布4-5蚊到,同剪刀!

1.用膠布係腳到從後繞一圈,等一陣痴落去無咁易甩;因為哩種膠布就咁痴痴力唔強。但膠布痴膠布就ok好

2.剪一條適合長度的膠布,太大的話可以剪一半,再打橫將中間兩側剪少少;合埋中間兩塊…就有空位插刀!之後同樣做法再整一條

3.調教好插刀的位真的固定到把刀,用另一條膠布度啱位沿刀套兩邊粘貼位繞一圈; 咁就完成^^應該無咁易甩
回復 18# charice1219

提起局長,之前斗城返咗一次美國隊長電影版; 幫朋友入隻局長,點知掛胸的槍套成個無咗,好在仲有貨同係果到買; 換得到^^

老實講,今次punisher我果隻有左左手臂;不過唔太覺…
Add marks for your great works and I'm also got it yesterday~~~~~~ :71:
我隻罰叔中咗長短腳... 唉:56:
頭像被屏蔽
真有氣氛的照片呀:shiny:
多圖加劇情, 讚! :71:
回復 23# 0944

手掌正常,淨係手臂

其實初頭唔覺,但望落兩邊關節位粒的點解一邊大,另一邊係細?!咪羅同樣body局長望下…局長係無問題!

先比較punisher兩隻手臂紋理係完全一樣………但玩落完全唔覺有大問題
頭像被屏蔽
回復 27# 0944

都係,所以明白裝上去果個員工點解會裝錯;始終一日可能裝咗唔知幾多隻punisher:DD
回復  0944

都係,所以明白裝上去果個員工點解會裝錯;始終一日可能裝咗唔知幾多隻punisher
ChrisLamXYZ 發表於 13-9-2012 01:08 PM

係如果唔覺都好,我試過買左返黎之後先發現左左手,好灰......
btw師兄你個改造方法都幾方便
回復 29# 拍嘉

上次係機場買隻wave 1 Hope都左左腳,Packing遮住根本睇唔到,又唔係斗城買……慶幸只是腳板,想執的話都應該執到^^

見住3"有刀套,6"無;加上啱啱買咗卷白色膠布咪試下羅…哈哈