Toysdaily 玩具日報

查看: 6460|回復: 29

[劇場創作] Marvel Legends Wave 3 PUNISHER!!(加返後記同故事之後..)

一個屠房內,一名少艾四處走避.......

嗄嗄.........

英雄出現?!

!!
突然幾下掃射既槍聲

槍聲過後......
一個熟識的標誌.......
不過傳出令人心寒的笑聲.......

第二日,警方接報發現屍體.....
附責既係兩名專責處理特殊案件既探員

女探員:"死者死去大約一日,時間推段係晚上12點至清晨2點......"
男探員:"丹娜,我理解,不過點解呢類案件要交比我地處理呢?"
女探員明顯不太喜歡被質疑,嘆一口氣然後說道.....
丹娜:"霍斯,問題係有附近既流浪漢目擊到案法時間有個著住黑衫有骷髏骨圖案既人係案發地點出現"
霍斯:"唔通係......."

"PUNISHER!!"(懲罰者)

槍聲過後,獵物倒地........

聽到有不尋常聲音既守衛過黎查看一下

守衛往遠處一望.......

係守衛意識到應該開槍之時,佢發覺自己已經中槍倒地........
佢亦都聽到腳步聲由遠至近......
佢抬頭發現今次遇到真正既罪惡剋星.......PUNISHER

守衛被槍指住頭,武器被打飛而且受槍傷
"帶我見你地大佬"
受傷既守衛:"係......係倉入面"
Punisher無理會守衛所講拉起左守衛.......
"唔該你.......重有......."

"再見!!"

說擺Punisher走入倉庫......

倉庫內Punisher專心地找尋敵人

係倉庫內,其中一間佈置得同屠房我霍樣,當Punisher經過一隻屠宰左既動物旁既時候.....
背後傳來細聲既笑聲......
Punisher參與過無數戰鬥,可想而知今次敵人絕不是一般級數

記憶中,係一次行動入面.....
都係同Punisher一般反罪惡行動一樣,Punisher都係用平常異想天開既方法去對付罪犯......
不過呢一次比較例外,一個外型俊朗既黑道打手,被Punisher打敗再意外毀容......
呢個笑聲應該係屬於Jigsaw既(拼圖殺手)....一個自己親手製造既復仇鬼

知道幕後黑手之後,Punisher知道Jigsaw既真正目的........
著住自己件衫服去犯案,引自己出黎再報仇......

當Jigsaw沉醉係自己勝利感覺既時候,Punisher把握機會........
一下踢腿把Jigsaw轟飛

Punisher追擊Jigsaw,係地上執起長槍指向Jigsaw......
Jigsaw:"你做咩都無用架啦,警察果邊已經成立左專案小組加上傳媒既報道......嘿你今次可以算係孤立無援.....哈哈"
孤獨對Punisher黎講唔係最可怕,係家人被殺後,Punisher變成孤身一人......可怕既唔係孤獨而係"失去"
Punisher:"我一向都孤身一人........."
說擺傳來兩下槍聲......

第二日..........
丹娜:"拍擋,今次個報告應該點寫....."
霍斯:"無論係創作定係如實報告,我地都係比人話係神經病而且報告最後一定會不翼而飛....."
丹娜:"霍斯,今次報告都係關於都市傳說,一個以自己方法去解決罪犯既判官......."

"Punisher"

後記
首先多謝版主同咁多位支持,本身呢個後記應該係出完post打埋,不過因為太夜出post訓左所以變左今日先打............
原本今次係想好似ROML wave1咁出介紹post,見有同好玲埋場境同地台一齊影相自己又有樣學樣,點知影到變左劇場(淚目)
今次d相前期同後期d光會唔平衡,因為小弟中途幫支燈換左電,所以光暗有唔同。
講返隻Punisher素體係Nick Fury局長,正如其他師兄講外套可脫,手腳都係雙關節,可惜動作同局長一樣垂下手既動作唔係好自然
腳係貼地關係擺pose影相會更穩陣(現在唔係唔穩,只係有的話會更易擺到好pose)不過今次罰叔個樣同衣服既陰影都處理得好好,
重有三把槍跟(狙擊槍佢隻手用唔到ORZ)如果覺得Toybiz版罰叔(卡通版)樣太惡的話,呢隻都係好選擇
眼見拍賣上隻罰叔跑出......我又覺得大家無必要咁心急,如果正價入玩落會更加開心(完)

Deadpool:"喂,我啊,又到罰叔陪你ICQ既時間啦(XD)頭先你地有無睇到莫探員同郭探員啊??我想搵佢地玲簽名啊!"
看看四週後,輕聲說:"我支長槍唔見左啊,我明明放左係度,雖然之槍係舊模,同2pack果支果支一樣...."

四圍望之後,都係搵唔到
"好彩我剛剛識左個朋友仔,我地都想問佢地有關外星人既野啊.....朋友啊,你有無見過我支槍??"
GOOD MOIVE.. LIKE

影得好有feel, 我都羅隻支持下先!加咗刀套,可以好似mu咁;但羅把刀的動作就難d = ="
有好睇劇場當然要支持下啦:71::71::71:
btw,我以為一開始個個女仔係喪屍:50::50:

重裝punisher!!
VERY NICE !:71:
drama vrsion, good!
nice drama - support!
X file x marvel:71:
Very Good.....!!!!
頭像被屏蔽
強 !!!!!!!          :$
正點~~~場景與鏡頭感都相當優~~~!!
影得好有feel, 我都羅隻支持下先!加咗刀套,可以好似mu咁;但羅把刀的動作就難d = ="
ChrisLamXYZ 發表於 11-9-2012 01:53 AM

師兄係點加架?如果唔大工程我都想加工下
    :71:
有好睇劇場當然要支持下啦
btw,我以為一開始個個女仔係喪屍

重裝punisher!!
charice1219 發表於 11-9-2012 02:11 AM

師兄拆袍大唔大工程?我成日驚著唔返.......
不過孩佬呢隻個人覺得無袍靚d
槍套是否有d膠水痕..
有國外玩評見到槍套遺失的情況
槍套可以輕易拿掉嗎
0944 發表於 11-9-2012 12:05 PM

小弟覺得唔係膠水積黎,應該係膠既水口,槍袋應該只係用膠水固定