Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 水水的基地

[吹水專區] 我愛民建聯

不如算啦。
各有支持者…
如果大家互駁,個選舉都完左。我會覺得好無謂。

不如大家撐反 ...
原罪 發表於 11-9-2012 12:19 AM

其實太家大理念都係一樣, 只係行動上取向唔同, 互駁真係好無謂.  不過唔可以否定皇上的 leadership skill, 動員力同感染力之同真係唔講得笑! 能夠感染一大班一向唔關心政治的後生仔出黎拎個心出黎有目標咁去做一件事, 真係唔簡單! 我唔係覺得陶君行唔掂, 但係有眼睇邊個的政治魅力高D.  同埋我覺得要 blame的話, 點解唔 blame 謝超人, 九品芝麻官同埋成日只係識告急果班粉腸! :42:
塵埃落定講多我都知無謂。
我無否認佢吸引到好多fans,但我只能用fans去形容佢地。
很多對佢既政治概念都未搞清楚就跟大隊。
而最搞笑係佢話佢係要個人崇拜。
蜂擁而上,但睇怕選舉失敗之後,就會消失得無影無縱。
只令我覺得佢係政治投機分子。
那怕佢係我中學既所謂「師兄」,我都唔多鍾意佢。
【轉貼】民建聯傳單送美心現金券

2012.09.10爽報

【本報訊】保皇黨涉嫌賄選事件一宗又一宗。在北角城市花園外,有選民收到民建聯李慧琼和鍾樹根助選團派發的選舉單張,裏面竟然夾了3張美心現金券(小圖),每張價值3至5元。選民斥民建聯助選團手法污糟,「佢哋犯法都敢做,好離譜」。
毛小姐昨日下午經過城市花園外,見到兩名中年女士派發宣傳單張,她倆都身穿便服,只在衣衫貼了寫着806號碼貼紙。她接過後打開來看,發現原來是李慧琼和鍾樹根的選舉單張。再細看,中間夾着3張美心優惠大激賞的現金券,包括早或茶市3元現金券、燒味食品現金券3元、午市4元或晚市5元現金券。
根據選舉條例,選舉舞弊行為,如循簡易程序審訊,最高可處罰20萬元及監禁3年,如循公訴程序審訊,更可處罰50萬元及監禁7年。