Toysdaily 玩具日報

查看: 5038|回復: 19

[個人收藏] Star Wars - 新入兩隻SW375

新出兩隻SW
原本想入埋隻Ahsoka....點知實物個樣太樣丙....買吾落手....
而隻Royal Guard...就找不到....

Obi-wan kenobi係SW咁多個時期最喜歡係呢個Clone Wars同SWIII時期,因為都係開始有種智者感覺。

對於Old Republic時期吾太清礎,所以都吾太清楚呢隻Republic Trooper既來龍去脈。
又一位SW公仔fans,支持繼續買!
可以 close-up 一下 obi 的面相嗎 ? Thx :64:

先玩玩隻Obi-wan

找回舊有同時期既Obi對比下
左邊係今次隻Vintage, 中間係Saga,右邊係CW
今次造型的確幾好。

面相比Saga好,面型冇咁肥,亦更似戲中樣子。

可動方面,今次比Saga失色了點,肩和腰都並非ball joint,不過當然會比CW好,因為CW下身跟本同不可動冇分別

肩上個徽章比CW版模糊

最可惜....

呢隻冇好似CW咁跟多個Clone Helmet

唯有攞CW版個helmet過來....

可惜Size有點不對....而我又冇Vintage既Clone....

最後,同自已部Starfighter合照先。

Thanks for watching
回復 3# 人物

已加左close up.....今次面相不錯。
跟手開埋隻republic trooper

um...呢隻獨立來睇係幾好幾型既...不過就總係好似吾係好SW....似Gear of Wars多d....
所以都吾太有心機影同玩。

不過估吾到可以脫helmet,又幾好,同埋有咁多parts跟身,的確幾低玩。

thanks for watching

睇黎隻obiwan做得幾正,入得過
因為我自已一路好抗拒vintage既非電影公仔
我一路只入電影真人sw,唔買卡通
加多幾張Obi-Wan同佢架Starfighter

依隻obiwan個樣幾型仔 好過預期! ahsoka就真係嚇左嚇:cool:
隻trooper個樣竟然咁型 要入了:71:
CHING 可否pm 邊到買? :77:
Jedi starfighter係咩version??
Btw, 聽日有得攞我個set啦!! 期待中...!!
回復 7# quincy

隻Obi的確吾錯,可惜關節差左d。另外,我原本都係只買電影版本,但SW係香港真係太難買到,如果只買電影版本會頂吾到癮...hohooo~
回復 10# goldwater

都係灣仔玩具街果幾間。
回復 11# herculesanakin

隻Starfighter係Revenge of the Sith既Obi-Wan's Jedi Starfighter:
http://www.rebelscum.com/rots05obiwanfighter.asp
有時間,其實想幫佢上過色同舊化。
回復 14# pandafung
O! 其實小弟想搵今年vintage版個架!
架機一樣, 但包裝靚好多!!
可惜香港冇貨...!