Toysdaily 玩具日報

查看: 6869|回復: 24

[分享討論] Super Alloy 1/6 Scale Collectable Figure "Batman by Jim Lee"

http://playimaginative.com/batmanbyjimlee_specialedition.html
有無師兄有興趣睇開箱?:78:

後記:
合金成份確係高,重手,design都算唔錯

但關節並不十分實淨,可動一般,尤其elbow位,雖然是伸縮關節,但鬆鬆地又屈得唔多。件袍靠無乜吸力的磁石,成日跌,要擺好姿勢先可以放上,內有鐵線但由於不是扣實很難放得自然。還有好多小問題,同好貴...始終同玩bandai唔同...

除了肩、頭、手及底褲是(軟)膠,其它都是金屬,都有8成以上。設計是可以的,但做工有待改善,尤其關節及上油。算是暫時為現時12"的一個新意,值唔值得?我唔會recommend比無多餘錢既ching囉^^對於下一隻ironman,持審慎態度:45:

如果你問我點解batman要alloy,其實我都唔識答,正如我一樣唔明點解ironman要用膠。最後,小的很少分享,請各師兄手下留情...
DEFINITELY INTERESTED!! C HING you got it already?
非常有興趣, CHING可以分享一下嗎?
巧型。:71::71::71:
dont understand why batman has to be all alloy?
唔知仲有冇得訂?
yahoo 有 ......
頭像被屏蔽
好似有興趣既ching唔多...:56:...沖涼先...
好很有興趣!比十個趣你!我pre-order咗一個 :35:

來盒

from singapore~~

內盒

內附贈品

內內盒

內內內盒

這是所謂特別版,原版應是啞黑的,這是glossy

box art

close up

又一個盒

licensed product

都幾大個盒

真身

yeah^^

大頭

好似幾合金咁!

12"

bat logo

訓醒

可動手指

身型都唔錯

合金成份幾高

怪獸座

+袍

背影

我係唔鐘意望鏡頭

企高d先

是一件硬的軟膠做

點解咁多罪惡?抖下先

手震...

finished...too bad...see you next time^^
我都想睇吓大貨係點呀! :77:
:43:盒已開回復 12# acck0118
回復 13# whitedol

哈哈掛住打機,唔知道你已經po咗添! :66:  我都幾鍾意呢個style嘅batman,夠晒硬朗!
回復 13# whitedol

謝謝分享,相的角度很讚,Ching的原來是special edition。
小弟pre-order的是普通版,希望有相同水準已可收貨,
自已好喜歡JIM LEE筆下的Batman造型,合金感覺良好。正!