Toysdaily 玩具日報

查看: 10244|回復: 21

[新品消息] 模魂真悟 SD Hi -v 入手 同 開盒

從未買過內地出產的模型, 真悟 的 SD Hi-v 出o左官圖之後, 都幾吸引, 由其是機體比例, 昨日入手.

Boxart

粉紙印刷的彩色 manual

地台 及 電池座

所有板件

刻線夠深, 亦都夠直

特效件, 浮游砲膠柱, 貼紙及 水貼~

整體o黎講, 我對D 件都幾滿意, 希望組合後有官圖咁靚~
我都買左, 發現佢分色有D怪, 明明D好細的地方, 佢又有分件黎分色, 但有D我覺得算係大的地方, 例如腰的裝甲, 佢又無分.....
我都買左, 發現佢分色有D怪, 明明D好細的地方, 佢又有分件黎分色, 但有D我覺得算係大的地方, 例如腰的裝甲, ...
kyostanley 發表於 30-8-2012 12:59 PM

呢個又無乜緊要, 因為我會再上色~
今次呢隻小弟覺得麻麻, 尤其係面相同比例......汗
我也剛到手了~:DD
問題跟Deep Striker 一樣,
要弄弄頭的LED……:31:
not bad
but i pass
回復 1# goahead

多謝大大的開盒分享
期待完成之時
白件好灰 我過唔到自己果關素組
要擇日開工
我睇左好耐心動想入
小弟初玩模型 暫時都係素組!
想問 黎架SD Hi-v 組件上有無困難?
有無錯模? 需要剪走D腳痴膠水嗎?
回復 9# cwc2324

呢隻我未開始砌, 等其他完成o左o既師兄答你~ :77:

最近砌緊另一隻內地模型, 呢隻銀城出的 Epyon, 我自己就唔多建議買. :63:

i pass,:62:

您的帖子長度不符合要求。
回復 7# 白狼

white wolf, you not reply my AFV invite?:unhappy:

我都入手了, 唔知係未新手關係, 雙眼LED燈攪唔到, 唯有pass咗呢part, 有時間再繼續. :31:
回復  cwc2324

呢隻我未開始砌, 等其他完成o左o既師兄答你~

最近砌緊另一隻內地模型, 呢隻銀城 ...
goahead 發表於 28-11-2012 06:49 PM

我都有買 咁既價錢
咁既造型ok 啦
重有兩甲  但 關節 真係心都實埋
請問師兄會點攪把劍 全黑色  我企左係到

回樓主  hi nu 正嫁  有機會入埋夜鶯  等睇你成品
回復 14# 分手勿語仔

我就間單D, Gun Metal 同 淺綠 色, 劍身會噴返少少高光~