Toysdaily 玩具日報

查看: 13965|回復: 15

[版務] TD率先實行網路23條?

話說某管理員影左D相,POST出來問人家意見
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-190782-1-1.html

作為TD一員,當然第一時間熱心提供中肯意見啦!點知就被某版主怒插,D英文好深,我唔係咁識,大意話我冇禮貌,唔守呢度規矩咁上下啦!
我想知道,點解一個討論區,連會員發言用既用語、句式、「語氣」、「態度」,都要被規管?係咪唔跟呢度既發言模式,就要被警告?係咪政府未實施網路23條,TD就率先實行?家陣使唔使報警拉我?

除左版主「善意」警告外,該出POST管理員亦禮貌地以「X」稱呼本人,請問本人網名上邊忽有個X字?呢個X係X我定係咩意思?請管理員大人解釋一番,係咪只許州管X人,不許百姓俾意見?你D相係差,我真心俾意見出來希望你改善,但換來X與警告,其實你到底想點?POST相只想人讚嗎?好似其他回覆咁,一味讚就得,指出你錯處、缺點就唔接受,如果係既,早出聲丫,出POST時講明丫,而家咁樣即係擺明俾個氹我踩啫!

出得呢個POST,我預左被河蟹,只係忍無可忍,不得不發聲,TD 23條食屎啦!
大大可以直接出番d靚相...做教學..一齊研究研究:43:
係囉係囉!!:handshake:

:64:講真樓主唔知有無咩好既攝影課程提供下?等我地哩班無知攝影初哥都可以增進下知識丫。。。
大大可以直接出番d靚相...做教學..一齊研究研究
老文 發表於 29-8-2012 01:11 PM

批評是沒錯,
語氣差也是事實, (可能有前嫌未定)
但希望不要將私怨借"網絡23條"來抽水,
至少在出post後, 不會隨時有警察上門來捉人, 或者收到法庭告票,

最壞的情況, 是被ban a/c, 再開過可以了, 不用等十八年, 幾天後, 又是一條好漢~~
態度野好小事姐...大家麻甩佬唔好計呢計那了...最想睇相學野..:43:
態度野好小事姐...大家麻甩佬唔好計呢計那了...最想睇相學野..
老文 發表於 29-8-2012 03:35 PM

題外話, 睇到原post的標題, 竟然看錯了"白色太陽槍"---"white sun gun?"
心邪心邪~~
批評是沒錯,
語氣差也是事實, (可能有前嫌未定)
但希望不要將私怨借"網絡23條"來抽水,
至少在 ...
cliffordchan107 發表於 29-8-2012 03:21 PM

玩討論區好處18秒後又一條好漢:66:
題外話, 睇到原post的標題, 竟然看錯了"白色太陽槍"---"white sun gun?"
心邪心邪~~
cliffordchan107 發表於 29-8-2012 04:01 PM

一開始睇錯白色太陽槍 X 2...
:35:
一開始睇錯白色太陽槍 X 2...
小堅 發表於 29-8-2012 04:07 PM

證明大家都是同一個generation, 有同一類"有味"笑話, 仲有:
"55699, five five six nine nine"
"惠康聖誕大特賣"
"上水居民居水上, 長洲賓客???"
"柑蕉桔李欏柚", "雁鷲雕狸獅狒"
玩討論區好處18秒後又一條好漢
yugi 發表於 29-8-2012 04:05 PM

td認證有那麽快嗎? 我這個a/c差不多等了個多星期呢~~
輪迴可能也需要時間的, 哈哈~~
td認證有那麽快嗎? 我這個a/c差不多等了個多星期呢~~
輪迴可能也需要時間的, 哈哈~~
cliffordchan107 發表於 29-8-2012 04:27 PM

淨係紅色字..你已經係死罪....閃:43:
淨係紅色字..你已經係死罪....閃
老文 發表於 29-8-2012 04:31 PM

不, 對於小心謹慎, 花點時間認證是應該的,
一些同一個人註冊的分身, 也是應該需要時間審核避免重複的,
不過既然已轉了去另一版, 也沒所謂了~~
不, 對於小心謹慎, 花點時間認證是應該的,
一些同一個人註冊的分身, 也是應該需要時間審核避免 ...
cliffordchan107 發表於 29-8-2012 04:37 PM

不錯...這可以設置為"高亮"了...再閃:34:
不錯...這可以設置為"高亮"了...再閃
老文 發表於 29-8-2012 04:48 PM

係咪開始有少少做政客, 風水佬, 財金演員的"潛質"?
回復 14# cliffordchan107

仲可以做"網上管理員"TIM呀...死又講錯野:43:...閃中閃