Toysdaily 玩具日報

查看: 6020|回復: 26

[劇場創作] 自製Batman情景故事~

前排見到Ching post外國情景...心血來潮....自己又整番個玩下....
手工5係好叻,希望Ching 勿介意.....

以下係小弟第一次整既Batman情景故事

有一晚.....街上有人貼上海報.....

原來是通緝Joker.....

尼個消息都去到Batman手上.......

正當睇緊既時候.....JOKER同手下也係佢面前出現....

打鬥都正式開始......

手下好快就繫倒....根住梗係對乎古惑既JOKER......

突然稻草人突襲.....

蝙蝠俠受不明氣體影響出現幻覺....不過好快就克服左.....

重將稻草人打底......

係時候解決JOKER了.....

但係事情邊有禁完美.....

大壞蛋BANE一個汽水機車落去....將蝙蝠傢擊倒...重想KO佢.....

好彩GORDON局長出現將BANE擊倒.....

而JOKER都比蝙蝠俠同貓女捉住左......

之後蝙蝠俠以為可以收工....點知RA出現.....同時雙面人又出現......

係尼個時候......強勁既引擎聲出現.......

batmobile從牆而出....將雙面人擊倒.....

原來福伯見蝙蝠俠禁耐都未返屋企食飯...所以出黎接蝙蝠俠返去食飯.....

-THE END-
LIKE!!!冇人回你...等我回你!!:36:
good呀~~~~ 幾有heart~~~~:71:
good呀~~~~ 幾有heart~~~~
Devil_Fudou 發表於 27-8-2012 09:50 AM

Thanks Ching.....不過地方有限做5到更大情景....
Thanks Ching.....不過地方有限做5到更大情景....
waichan3 發表於 26-8-2012 08:58 PM

唔緊要,最緊要係有heart~ :71:
唔緊要,最緊要係有heart~
Devil_Fudou 發表於 27-8-2012 09:59 AM

YS, 自己整完好有滿足感
支持師兄,師兄個場境係Print出黎?我幾欣賞你個場境有得打開撞架蝙蝠車出黎,同埋蝙蝠車係後街張相好靚:71:
支持師兄,師兄個場境係Print出黎?我幾欣賞你個場境有得打開撞架蝙蝠車出黎,同埋蝙蝠車係後街張相好靚:71 ...
拍嘉 發表於 27-8-2012 11:42 AM

係呀....場景係print貼紙出黎貼上去.....同埋蝙蝠車係後街張相係上網搵番黎架....
多謝CHING讚賞.....
正呀!
但蝙蝠車出場果幅我忍唔住笑咗 :66:
正呀!
但蝙蝠車出場果幅我忍唔住笑咗
Daredaddy 發表於 27-8-2012 04:09 PM

係咪太細呀因為?:31:
樓主咁有誠意同心機,一定要十卜:71::71::71:
樓主咁有誠意同心機,一定要十卜:71::71::71:
正呀! 一次打晒3集敵人!!:43:
正 :71: 難得肯花心機創作場景同故事 ~
唔挺唔得 :!
RA's唔先打就唔見咗?

好正,但又好好笑; Gordon唔揸架batpod都可以搞點bane:DD

蝙蝠車@阿福登場都幾似mr. Beam

不過有咁多公仔,仲要整場景係香港真係有位俾6"擺位真係幾難:71: