Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kyo353

[玩具攝影] MATRIX EVOLUTION!! D-ARTS 紅蓮騎士獸

我等緊隻鋼鐵加魯魯
咁多代咁多數碼精靈最愛佢~~~
快d出快d出
呢隻紅蓮QC好似麻麻...但外型其實都幾型.. ...
KGarnett 發表於 27-8-2012 08:25 PM

一於睇多幾個報告之後再等佢插水先入手啦:66:

其實d-arts冇咩特定比例,洛克人甚至只有13cm。
反而墮天其實可以整大d,e家個隻既size如果變成爆裂形 ...
流星XZ 發表於 27-8-2012 08:50 PM

我跟返官網話係14CM咁講嫁咋:58:
我已經盡量唔同奧米加比...因為實在差太遠...
當年我玩奧米加都不知幾開心...

http://blog.yahoo.com/kyo353/articles/29747/category/D-ARTS
無童年回憶加成真係彩佢有味,BTW,細老個盾斷左:die:

只能咁放

無童年回憶加成真係彩佢有味,BTW,細老個盾斷左

只能咁放
zzMANzz 發表於 28-8-2012 12:40 AM

斷左。。。
斷左個盾定係個balljoint??
行貨出左未? 粉嶺既我重未收到電話:49:
回復 32# zzMANzz

本人都係...隻右手D野真係好易斷,我個盾連接位斷左
同埋右上肩紅甲拆出來果陣斷埋..真係好幼的接位
只係用左D AA膠黏返實佢
行貨出左未? 粉嶺既我重未收到電話
kazaknight 發表於 28-8-2012 05:31 PM

新界要明日先有
一於睇多幾個報告之後再等佢插水先入手啦

我跟返官網話係14CM咁講嫁咋
我已經盡量唔同奧米 ...
kyo353 發表於 27-8-2012 10:27 PM

但我覺得奧米加的靚只靚在珍珠白 同整體色水好正
關節依然食左屎... 擺唔到好多靚Post
最重要係斗蓬太重, 而飄逸版斗蓬只能for好少pose
反而今次紅蓮我好欣賞佢斗蓬個設計, 起碼真係穩陣先
頭像被屏蔽
回復  zzMANzz

本人都係...隻右手D野真係好易斷,我個盾連接位斷左
同埋右上肩紅甲拆出來果陣斷埋 ...
出錢一丁 發表於 28-8-2012 08:51 PM

肩甲我有諗過拆出黎...但係見佢咁緊都係冇拆到...
估唔到咁化學...

但我覺得奧米加的靚只靚在珍珠白 同整體色水好正
關節依然食左屎... 擺唔到好多靚Post
最重要係斗蓬太重 ...
leah周 發表於 28-8-2012 11:13 PM

咁比較法紅蓮應該係食左2舊屎:66:

回復  leah周

買斗蓬送紅蓮
流星XZ 發表於 28-8-2012 11:45 PM

其實斗篷設計我都唔係覺得太好...會俾個支架頂住...
點解笨大唔肯用布加鐵線呢...