Toysdaily 玩具日報

查看: 10101|回復: 38

[玩具攝影] MATRIX EVOLUTION!! D-ARTS 紅蓮騎士獸

期待左咁耐...終於到手...
但講真既,真係好失望...
同我既期待真係差得太遠...
一邊去相一邊講...

我真係未試過影過一隻野...企係度對腳都係接唔到地...
但係今次, 佢做到了...-__-

想做前後八字腳咁企...但係腳既關節我真係擺唔到...
唯有擺呢個POSE...

聖槍グラム
雙腳掂地都要用支架...可想而知佢對腳有幾可動...

我印象中既紅蓮好似冇左手唔渣盾既情景

咁當然,點都會擺到型既POSE既...

聖盾イージス
個盾好大個,裝盾要換手腕
盾上印有數碼文字...

"ファイナル・エリシオン"

同墮天合影幾張...比例真係唔同...

最後一張比例差別好明顯啦...

這不是我想要的紅蓮騎士獸...
我想要既係"跟墮天地獄獸做對手"既紅蓮而唔係"皇家騎士"既紅蓮
兩者本身係冇衝突...衝突位在於BANDAI奇怪既定位...
點解奧米加要做咁大隻...數碼暴龍入邊隻隻都奇型怪狀...
總唔會跟得足比例...結果就為左皇家騎士所以整到佢都咁大隻...
點解當初就唔統一做14CM呢...

其次就係呢隻野既塗裝...本體既銀色又唔係真係好銀...
似灰色多D...我覺得用珍珠白可能會靚少少...
最後就係佢既關節...隻腳真係唔知想點...膊頭一係俾肩甲頂住...
一係就什斗篷頂住...但係條腰又有好多個關節...總言之關節設計就好奇怪...

呢條LINE既數碼暴龍應該都死得七七八八...就算黎緊再出都應該只出皇家騎士...
一直等緊既墮天爆裂型態同電單車又一路都冇消息...
總括黎講...鍾意呢隻既就入啦...

打分
D-ARTS 紅蓮騎士獸
外型: 7/10 外型都幾有威嚴
可動: 5/10 係咪叫得咩咩ART既可動都唔高呢??
QC  : 6/10 塗裝既部份比較多...自然出界既位都比較多...
價錢: 6/10 入手價平過奧米加...算係咁啦...

次回預告: GIGA DRILL BREAK!!

喜歡的話就留個言支持吧
小弟既其他作品, 請到:
http://blog.yahoo.com/kyo353
謝觀賞!!
睇完師兄個post我終於可以下定決心唔買喇~:(
個盾整得幾靚 :35:
可動差我都仲可以接受
但比例出事就真係....
童年回憶 sosad:70:

我反而鐘意佢為皇家騎士統一比例,本來就係為皇家騎士而買,所以手上只有奧米加獸同紅蓮騎士獸,點都好,B記肯出,好玩就收貨,本來就無抱太大期望
C hing 個盾咁大,會唔會有不舉??
C hing 個盾咁大,會唔會有不舉??
ivan0012 發表於 26-8-2012 09:16 PM

冇問題,個盾其實好輕:71:

睇完師兄個post我終於可以下定決心唔買喇~
Hard-Moriko 發表於 26-8-2012 07:04 PM

咁大獲:50:

個盾整得幾靚
玩具王者 發表於 26-8-2012 07:35 PM

唔錯嫁...但係咁大個擺POSE個陣成日遮住塊面...

可動差我都仲可以接受
但比例出事就真係....
童年回憶 sosad
darktoby 發表於 26-8-2012 08:00 PM

如果唔係"童年回憶"呢隻我會直接PASS...

我反而鐘意佢為皇家騎士統一比例,本來就係為皇家騎士而買,所以手上只有奧米加獸同紅蓮騎士獸,點都好,B記 ...
kira-athern 發表於 26-8-2012 08:37 PM

其實最好既方法就係連皇家騎士都統一埋...
但係佢冇咁做...:42:
補充幾句...關節好實
雙腳係擺到...但要比d時間!!!!
見到你個POST又減少個玩既動力
但之前又訂左:49:
補充幾句...關節好實
雙腳係擺到...但要比d時間!!!!
mr406aa1 發表於 26-8-2012 10:15 PM

對腳版我拆過出黎睇...腳踭係有關節
不過我諗都係直接落地台快D...:31:

見到你個POST又減少個玩既動力
但之前又訂左
kazaknight 發表於 26-8-2012 10:16 PM

到左咪開盒玩下先LO...可能個個感受都唔同嫁嗎:58:
如果拍埋奧米加影應該會好型,不過我懶得拎返佢出黎影
對腳版我拆過出黎睇...腳踭係有關節
不過我諗都係直接落地台快D...

到左咪開盒玩下先LO. ...
kyo353 發表於 26-8-2012 11:24 PM

隻奧米加個時唔夠錢買sosad
e+後追更加唔洗講:die:
睇完樓主個POST我小一份動力去狗衝紅蓮:80:
原本諗住紅蓮墮天一對入,而家淨係後追翻墮天就夠:43:
童年回憶所以必入
LZ咩大約咩價位入?
係咪已經有大批街貨啦?
腳部竟然做得甘差:(
雖然係童年回憶,但見到甘難免有卻步...看來等有心水價先入:42:
見到隻銀色之後...都堅決唔入...
好彩第一隻就出戰暴~總算無悔~:52: