Toysdaily 玩具日報

[Medicom] 開開心心買悲劇 - 影月

實呢隻影月1.5 個盒面有寫係rx版@@~
eagooz369 發表於 30-8-2012 08:07 PM

OIC 因為我只上佢網睇SPEC,冇留意個盒,THX.^^
主要對腳長左
真係好長,比例上我鍾意black / the next 果個比例
eagooz369 發表於 30-8-2012 08:00 PM

我都係,佢某D款如AGITO,根本上個比例好有問題.套甲仲有D浮空感,好唔紮實.
Black,影月都畀到呢種一體感畀我,滿意.
我都係,佢某D款如AGITO,根本上個比例好有問題.套甲仲有D浮空感,好唔紮實.
Black,影月都畀到呢種一體感 ...
Toro 發表於 30-8-2012 08:22 PM

black我拿過上手,又唔算好重...............莫非其他仲輕。
等你消息:71::71:
[quote]black我拿過上手,又唔算好重...............莫非其他仲輕。
mushroom 發表於 31-8-2012 10:43 AM [/quote
講紮實我覺得FAIZ系列最紮實重手@@~
隻影月我覺得好輕無咩手感

最有手感係HOTTOYS 新BODY 既 PREDATOR
真係好有手感
black我拿過上手,又唔算好重...............莫非其他仲輕。
mushroom 發表於 31-8-2012 10:43 AM

我講得唔好,其實我想說的重量感,是一種"一體感的紮實"(555,Black,THE NEXT,KIVA)
AGITO,KUUGA畀我一種"XXFING"的感覺
好似一隻中空O既公仔,套左D膠甲上去.
[quote]black我拿過上手,又唔算好重...............莫非其他仲輕。
mushroom 發表於 31-8-2012 10:43 AM  ...
eagooz369 發表於 31-8-2012 01:10 PM

我都有同感......Enterbay的BL Body都好重手。

我講得唔好,其實我想說的重量感,是一種"一體感的紮實"
AGITO,555,畀我一種"##FING"的感覺
好似一隻中 ...
Toro 發表於 31-8-2012 01:57 PM

明白晒!
哈!呢啲情況如發生係Hottoys身上,消委會同(N它悲七頭打手)有排忙喇:p
影月個人覺得本來就冇蟹手
因為呢隻家系上算係Time House系列,用cheap cheap薄身軟膠甲(Project BM就用 ...
Toro 發表於 30-8-2012 07:45 PM

但好多師兄話, 換左301改body, 我無玩開,  唔太明。
但好多師兄話, 換左301改body, 我無玩開,  唔太明。
mushroom 發表於 31-8-2012 04:17 PM

影月本身就係用301改啦,我整爛隻野時已買唔番301改
買左闊膊頭RAH MASSIVE2 BODY
自己覺得唔係咁夾隻影月

リアルアクションヒーローズNo.213
RAH 301 改 NAKED

リアルアクションヒーローズNo.000
RAH 301 改 MASSIVE

リアルアクションヒーローズ No.524
RAH MASSIVE2 BODY
影月本身就係用301改啦,我整爛隻野時已買唔番301改
買左闊膊頭RAH MASSIVE2 BODY
自己覺得唔係咁夾隻 ...
Toro 發表於 31-8-2012 05:03 PM

我都唔太明,例如布大在36樓講換左Body
    http://www.toysdaily.com/discuz/ ... Cv%A4%EB&page=3

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... ighlight=%BCv%A4%EB
呢位樓主又話自己換301改的Body...

官網,

1.0影月﹕素体にはRAH301改を内蔵し、独自のボディラインをリアル再現!

1.5影月﹕素体にはRAH301改を内蔵し、独自のボディラインをリアル再現!

照睇又係一樣......
我都唔太明,例如布大在36樓講換左Body

呢位樓主又話自己換301改的Body...

官網,

...
mushroom 發表於 31-8-2012 06:10 PM

MASSIVE2都係base on 301改製作,所以好多換body大大都直接寫換301改,
其實佢地都係換左我買O個隻,RAH MASSIVE2 BODY
你留意下,個膊頭JOINT係長D架.
MASSIVE2都係base on 301改製作,所以好多換body大大都直接寫換301改,
其實佢地都係換左我買O個隻,RAH ...
Toro 發表於 1-9-2012 04:52 PM

咁即係官方無改過?

但係有師兄話1.5用301改, 但其實1.0已經係301改?
咁即係官方無改過?

但係有師兄話1.5用301改, 但其實1.0已經係301改?
mushroom 發表於 1-9-2012 10:49 PM

全中,影月1.5係冇改過任何野,只係換左劍.
全中,影月1.5係冇改過任何野,只係換左劍.
Toro 發表於 2-9-2012 03:57 AM

不過都有師兄話,個件甲貼身左少少。

幸好我未買,可以重新考慮.....

不我我見兆萬那隻都未有事