Toysdaily 玩具日報

[Medicom] 開開心心買悲劇 - 影月

我果盒重未開。驚驚地~
剛開...右腳板鬆...膊頭花.....so sad :56:
師兄, 其實m記新野質量進步左好多架啦
GTO 發表於 29-8-2012 05:17 PM

講來聽下,等我加些信心:64:
講來聽下,等我加些信心
mushroom 發表於 30-8-2012 05:01 PM

近年嘅medicom我有入嘅有kabuto 2.0, w fang joker, 555同赤武神, 幾隻touch wood都無咩熔解同斷手腳問題
近年嘅medicom我有入嘅有kabuto 2.0, w fang joker, 555同赤武神, 幾隻touch wood都無咩熔 ...
GTO 發表於 30-8-2012 05:15 PM

咁又唔錯喎,你估影月會唔會出2.0?

我無玩開,想問Kabuto 2.0同1.0 有甚麼分別?
咁又唔錯喎,你估影月會唔會出2.0?

我無玩開,想問Kabuto 2.0同1.0 有甚麼分別?
mushroom 發表於 30-8-2012 07:04 PM

kabuto分別就大啦,舊版係縮左水(hibiki都係)
新版o既比例跟番大隊,正常得多,仲改左膊joint,冇左蟹手問題.
師兄, 其實m記新野質量進步左好多架啦
GTO 發表於 29-8-2012 05:17 PM

而家m記一款得千幾二千隻,再唔做好D,點收呢個價呢.
Anyway,我覺得佢d figure幾有個人風格,好stylish,唔會十下十下,畀人笨重o既感覺.
呢一點真係永遠都咁掂.
kabuto分別就大啦,舊版係縮左水(hibiki都係)
新版o既比例跟番大隊,正常得多,仲改左膊joint,冇左蟹手問 ...
Toro 發表於 30-8-2012 07:20 PM

咁影月1.5係咪都跟大隊?

同有無蟹手問題.?

同有無蟹手問題.?
mushroom 發表於 30-8-2012 07:36 PM

影月個人覺得本來就冇蟹手
因為呢隻家系上算係Time House系列,用cheap cheap薄身軟膠甲(Project BM就用硬甲,厚身反而頂住對手)

呢隻Wondr Fest 1.5版,只係單純再版,不過換左對雙劍,其他野,表面睇唔覺有變過.
當然我冇拆過佢骨去睇,但應該冇變,冇換過body.
因為套甲都幾貼身,我試過自己換完body之後,其實唔係咁fit.
尤其我用左闊膊body,對銀色膊甲明顯係奇怪地升起左少少.
呢款我係冇買新版o既,但照睇網上d圖,唔覺得medicom會為區區600隻再版,咁好心機執過d甲.
所以我就算冇買都敢斷市,呢隻根本唔算1.5...

同有無蟹手問題.?
mushroom 發表於 30-8-2012 07:36 PM

影月同black 都有蟹手問題
只係影月無black 咁明顯

另外影月同black 比medicom 新body既角色矮
如faiz系列,agito系列
影月同black 都有蟹手問題
只係影月無black 咁明顯

另外影月同black 比medicom 新body既角色矮
如 ...
eagooz369 發表於 30-8-2012 07:56 PM

我反而覺得新O既愈來愈高,太高^^
影月個人覺得本來就冇蟹手
因為呢隻家系上算係Time House系列,用cheap cheap薄身軟膠甲(Project BM就用 ...
Toro 發表於 30-8-2012 07:45 PM

買呢隻影月,只係志在佢有齊三把劍
加上舊果隻出果時我無買

咁見新版又有齊2套3把劍,咁當然買新 ; )
我反而覺得新O既愈來愈高,太高^^
Toro 發表於 30-8-2012 07:57 PM

主要對腳長左
真係好長,比例上我鍾意black / the next 果個比例
買呢隻影月,只係志在佢有齊三把劍
加上舊果隻出果時我無買

咁見新版又有齊2套3把劍,咁當然買新 ;  ...
eagooz369 發表於 30-8-2012 07:59 PM

再版其實冇乜問題,不過覺得佢太輕易叫自己做1.5
其實不如寫番,上次係black版,呢隻係rx版,仲易明.
此外,市面上有未開盒O既舊版,都唔好買啦.
呢隻出左名3個月就甩皮,因為D甲太迫,套PVC緊身衣係必定會裂...
唔係我就唔使買件新衫,再換body...
再版其實冇乜問題,不過覺得佢太輕易叫自己做1.5
其實不如寫番,上次係black版,呢隻係rx版,仲易明.
此外 ...
Toro 發表於 30-8-2012 08:02 PM

實呢隻影月1.5 個盒面有寫係rx版@@~