Toysdaily 玩具日報

查看: 16076|回復: 15

[玩具攝影] 「海賊戦隊」DXゴーカイオー

頭像被屏蔽

今次為大家介紹的戰隊為超級戰隊35週年紀念作品"海賊戰隊"的主力機體 「海賊合体 DXゴーカイオー」

故事講述身為第35支超級戰隊的宇宙海賊五人眾, 為了尋回因為保衛地球而和宇宙帝國ザンギャック戰鬥, 最終失落於宇宙之中---

歷代超級戰隊的強大力量, 以及傳說中宇宙最大的寶藏而來到地球的故事.

合體過程中會加插SHF及SR超合金的一些動作及補完鏡頭, 令效果更完美~~

主戰艦ゴーカイガレオン(Gokai-Garion)

ゴーカイジェット(Gokai-Jet)

ゴーカイトレーラー(Gokai-trailer)

ゴーカイレーサー(Gokai-Racer)

ゴーカイマリン(Gokai-Marine)

「海賊合体!!」

「完成、ゴーカイオー!!」

「レンジャーキー、セットオン!」

「LET’S GO,ゴーカイスターバースト!!」

我都係將shf同機械人一齊擺pose
不過我個機械人係sr超合金~~~細好多~~~
最後一張很有feel!!
讚:71::71::71::71::71:
good  support 戰隊 post
Kenonline 師兄你個POST真係好正,相已經影得靚,仲要做埋後期

另外合體組圖有夠哂動感,令到本為一舊膠的戰隊加添生氣

確實係無得頂呀

P.S.小弟都有玩及影戰隊DX,知道要將佢地影得有型有款實非易事,師兄你真係好有心機,佩服:64:
頭像被屏蔽
Kenonline 師兄你個POST真係好正,相已經影得靚,仲要做埋後期

另外合體組圖有夠哂動感,令到本為一舊膠 ...
benbenben4213 發表於 26-8-2012 10:22 AM

多謝讚賞...真係要多得SR合金先可令DX呢一舊膠變得生動:77:
D後期effect其實唔算難, 最花時間其實係褪地......單單呢幾幅圖就攪左我大半日:54:
十卜正POST
我遲D都想入返DX既豪快王 :):)
真係好正...看到呆左. :35:
DX 大大舊  支炮咁鬼死短
反而SR 短小精幹:50:
ching好有心機呀, 我都想咁樣影下, 不過真係會好大工程呀..................
頭像被屏蔽
DX 大大舊  支炮咁鬼死短
反而SR 短小精幹
ryan=) 發表於 26-8-2012 01:48 PM

呢個就係著重外觀同埋gimmick既分別喇.....當然兩樣都有就最好!
真係好正呀,成個分享都好有heart:$
小弟都只係儲戰隊既shf同dx:)
一睇就知有心機呢,好正,加油
一睇就知有心機呢,好正,加油