Toysdaily 玩具日報

查看: 14470|回復: 25

[動漫資訊] Sneak Peek: MARVEL NOW Iron Man #1 液體裝甲

帥阿 液體裝甲~~~ 可是又要提手提箱了
上半身好像電影MARK4

Sneak Peek: Iron Man #1
The first full color pages from Greg Land!
Posted Aug 23, 2012 5:16 pm
Updated Aug 23, 2012 6:03 pm

IRON MAN #1
Written by KIERON GILLEN
Art and cover by GREG LAND
FOC – 10/15/2012, On Sale – 11/7/2012

More on Marvel.com: http://marvel.com/news/story/192 ... man_1#ixzz24QfLkFBD
謝謝分享。好美的新設計。設計概念跟回電影版了?
紅燈?! 佢之前個套乜唔係已經可以由身體入面"滲"出黎啦咩? 仲要帶多套? 而且俾個人一撞就跌, 強度真的夠嗎?!
紅燈是因為用擬似reactor?:DD

手提箱和黑金配色讓我想起了那6"的黑金mark5玩具~
哦, Greg Land "畫"嘅.  :38:

啱佢啦, 近番電影造型。  方便佢搌住啲電影照複畫.  :45:
我覺得幾有型喎:71:
回復 1# marvelman

不是mk4 是mk3
上臂圓 心口似mk3
紅燈?! 佢之前個套乜唔係已經可以由身體入面"滲"出黎啦咩? 仲要帶多套? 而且俾個人一撞就跌, 強度真的夠嗎? ...
kyostanley 發表於 24-8-2012 12:23 PM

你講個件係extremis armor
滲出來既係電路板 外裝甲從基地飛來合體
(好似mk7)
今次應該同樣 不過變左液態金屬   

外型似mk3 + bleeding edge光點,配色
你講個件係extremis armor
滲出來既係電路板 外裝甲從基地飛來合體
(好似mk7)
今次應該同樣 不過變左 ...
kaselai 發表於 25-8-2012 01:45 AM

佢講緊bleeding edge...新過extremis
黑金配色都唔錯
期待THOR新造型 :35:
回復 7# kaselai

這根本就參考這張mark4畫的吧
回復  kaselai

marvelman 發表於 25-8-2012 03:52 AM

Greg Land ....:38::38:
回復  kaselai

marvelman 發表於 25-8-2012 03:52 AM

哈哈, 連 post 都相同, 真係好似.
其實漫畫隔幾耐會轉一次盔甲??
上一款有無一年時間??
哈哈, 連 post 都相同, 真係好似.
coltrane 發表於 24-8-2012 05:50 PM

跟本就係影印道