Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[其他] (高達x拉打劇場) 孔融讓梨 恐龍讓尼

回復 14# cliffordchan107

要聽多d"不羈(基)的風"..少聽d"衣櫃裡的人"...:34:
回復  cliffordchan107

要聽多d"不羈(基)的風"..少聽d"衣櫃裡的人"...
老文 發表於 24-8-2012 01:52 PM

老文兄, 前幾天我執了很多不要的"手手", 睇下邊日方便可以過現時俾埋你試裝在裝著變身身上~~
回復 17# cliffordchan107

咳咳...而家知你咁"手多"..我這個"不基的瘋"需要害怕起嗎?:43:

好..等你:77:

咳咳...而家知你咁"手多"..我這個"不基的瘋"需要害怕起嗎?

...
老文 發表於 24-8-2012 02:02 PM

因為很多玩具都有附送幾個手型, 但是通常都用不著的, 有些玩具已經掉了, 但是手型還不記得一起掉, 所以留了不少, 不過要看看和你的裝著變形夾不夾~~
回復 19# cliffordchan107

其實裝著大多是"插入式"的手掌..我試過用"古加"同"裝甲響鬼"..用山口vf-1a的手..可以插得到,某幾隻比例ok..不過當然手型就唔似"一隻戴了手套的人手"..話晒vf-1a都只是一個機械人矣:35:

其實裝著大多是"插入式"的手掌..我試過用"古加"同"裝甲響鬼"..用山口vf-1 ...
老文 發表於 24-8-2012 02:15 PM

我大部份手型都是機械人來的, 可能老文兄要再磨方角位變圓, 另外有些手型是"凸", 有些卻是"甩", 可能要外加一個中軸才成.
老文兄, 前幾天我執了很多不要的"手手", 睇下邊日方便可以過現時俾埋你試裝在裝著變身身上~~
cliffordchan107 發表於 24-8-2012 01:57 PM

:43:約埋我好嘛~~~
約埋我好嘛~~~
原罪 發表於 24-8-2012 04:42 PM

好呀, 我地仲爭一個"臭皮橡", 儲齊三個就可以合體成"林峰版諸葛亮"了~~
樓大出的劇場都係會令人會心大笑!支持支持:71:
好呀, 我地仲爭一個"臭皮橡", 儲齊三個就可以合體成"林峰版諸葛亮"了~~
cliffordchan107 發表於 24-8-2012 04:46 PM

:63:我要做司馬雲信~
回復 25# 原罪

我要司馬燕:43:
回復  原罪

我要司馬燕
老文 發表於 24-8-2012 04:54 PM

:71:嫁左人好耐!
你想要?定係做先?
回復  原罪

我要司馬燕
老文 發表於 24-8-2012 04:54 PM

人妻....老文兄, 你真識食, 你真識食! 聽說司馬燕和黃宗澤..........是普通朋友關係......
我要做司馬雲信~
原罪 發表於 24-8-2012 04:51 PM

古有韓信點兵, 多多益善,
今有原罪兄"雲信點精, 少少無拘"~~
嫁左人好耐!
你想要?定係做先?原罪 發表於 24-8-2012 05:00 PM

紅色字真係可圈可點.....正合朕意:43: