Toysdaily 玩具日報

查看: 19321|回復: 33

[玩具報告] 聖衣神話EX-艾奧羅斯射手座∼一位仁,智,勇,備之戰士(相片+簡評)

無論各位有沒有看星矢, 對人馬座都不會陌生,不多介紹了,只想留倩影數張,希望從照片中大家能感受到小弟對佢的愛∼:P
而玩具本身,小弟覺得這隻人馬是繼雙子座後做得最好的一只,無論做型,面相都能做到我們覺得EX應有的水準,豈碼好過米羅的MARY咀(所以EX米羅我一怒之下將佢換了胸像頭)。
當然今次做型爆哂燈,但其實有讚也有彈的地方:
1. 顏色的配搭當初看了試版時是有點擔心的,本身金色如果有層次感是好事,但試版中的對比太鮮明,反而破壞了作品的造型,但豈好實物收到後,顏色的對比沒有太強,可能問題是在打燈那邊,所以以下的幾張圖我也只用了較弱的燈去做效果。
2. 成也雙翼,敗也雙翼,雙翼無可否應真的好靚,但就太重了,對雙翼向後摺時,素体的胸關節部份根本負擔不起,自己的向後傾了。所以某些POST就只能放棄,現在能做的只能人工的去強化關節∼

但無可否應,這件EX人馬做得十分好,可能比起1�6的更好看,十分期待接近神的人的來臨∼∼

謝謝觀賞
多謝ching靚图^^
正到無朋友,師兄影得好正!! 好型啊!真係好型!!
頭像被屏蔽
Great photos.  Can't wait to pick it up tom!!!!
正圖!完全感受到師兄對佢的愛!:*
Good photo!無訂到,又要跑山!
Last one is very good :77:
尾圖果個合眼、橫舉手、橫展翅,好型!

瀟灑到無朋友
唔知依家先黎追街貨會唔會超級貴呢.. 因為無追開ex
最尾個張相好正:shiny:
:D圖超級正啊...感謝師兄分享
師兄擺D POSE好鬼型:71::71:
好靚~~~~好正~~~~
真係好靚仔:$...我會買的..不過唔係而家:74: