Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[玩具攝影] (戰國basara) 一元生兩儀, 兩儀生四象, 四象生......(44樓更新)

回復 15# cliffordchan107

時事民生野來姐...:(
回復  cliffordchan107

時事民生野來姐...
老文 發表於 23-8-2012 05:30 PM

希望唔會引起其他人不滿就好了, 不然的話我會先河蟹自己~~
16座之後大大應應該會輕鬆些..因為會到"32"..到時可分為32a 32b 然後cdefghi..可為大大帶來既提神又減壓的時 ...
老文 發表於 23-8-2012 01:57 PM

:71:要回左你d文先回樓主,
呢次都算第一次!

亦代表你真係寫得好!
民生post要推  9月9號更加要盡責
首先!
我希望出多d兩儀呢一類笑料!
四象呢…就太重口味…

:66:

點呀…講到反日…:(

係全球攪緊一體化既時候…反乜野?
香港都就黎俾大陸全面入侵…
守護香港先啦!:*
反對國民教育!
反對新界東北發展!

………幾時可以光復廣東道…:oh:
回復 20# 原罪

我是反對(軍國主義)...但我不反日...我是反對(污染都市的)..但我不是反蝗..我是主張人人都有思想自由(但我不是反國教)...:64:
首先!
我希望出多d兩儀呢一類笑料!
四象呢…就太重口味…

點呀…講到反日…

係全球攪緊 ...
原罪 發表於 24-8-2012 02:49 AM

其實原罪所講我都好有同感,
好多人都話要幫中國人爭取番釣魚島,
擺到明中共和台灣都唔係好積極想收番,
如果唔係一早出咗兵啦,
怕美國? 如果日本霸佔咗海南島,
你中國係咪任得佢霸唔理,
出一些無牙力的"嚴正交涉"?

上一屆北京舉辦奧運,
前幾年有幾多住響北京的市民的屋被強拆?
佢地地方都俾官方霸佔, 邊個幫佢地爭取?
而家D體育館無用留係度獻世,
有無人要求過拆番晒佢, 起番屋俾原有的居民居住?

本來出POST都想嘻嘻哈哈算了, 但是有事情聽到, 雖然暫時唔關事都覺得好火!!!
回復  原罪

我是反對(軍國主義)...但我不反日...我是反對(污染都市的)..但我不是反蝗..我是主張人人 ...
老文 發表於 24-8-2012 09:22 AM

老文兄分得出很多是非黑白, 我相信不少人也是,
但是接近9月選舉月, 睇電視的辯論聽到好多歪理,
候選人總喜歡以偏概全, 將某類人標籤成某些攻擊的目標,
不少還是在政界多年打滾的老手....
他們還可以在政界混這麼久,
相信歪理總是有他的市場, 可悲呼?

回復 23# cliffordchan107

."政治"本來就是一個變身器,你一用呢個變身器,就會由人變畜.一踏進這個舞台,就不得不變身.最可悲的是一眾小市民,浪費血汗錢睇畜生做戲:67:而更更可悲的是,畜牲d戲好屎.睇一陣就見到佢地露晒底...毫無演技可言
回復  cliffordchan107

."政治"本來就是一個變身器,你一用呢個變身器,就會由人變畜.一踏進這個舞 ...
老文 發表於 24-8-2012 01:45 PM

最可悲的是: 平時到動物園和馬戲團看動物, 動物都困在籠中, 觀眾都是舒舒服服地欣賞, 這些錢是花得值得的, 因為觀眾還是主.

可惜有一種睇動物的方法, 就是在野外森林, 觀眾困在籠中, 遙望出面的野生動物,
到時不知道是人看動物, 還是動物看人了,
香港等的政治生態, 就是這樣.

當選議員的, 有時還不情不願地做: [我出面揾錢多過議員好多, 我做議員只是選民"夾硬"推我出來的, 我到立會開會是人情, 不到也是道理.] 吹咩?
一儀就夠了:D:D:D:D:D
一儀就夠了
KAISAR 發表於 24-8-2012 02:01 PM

大大真是不貪心,
為了奬勵你,
送你最好的"一儀":

大大真是不貪心,
為了奬勵你,
送你最好的"一儀":
cliffordchan107 發表於 24-8-2012 02:05 PM

:53:死圖呀老細!
回復 28# 原罪

那張"一儀"不看好了...睇完會"麻痺"的:53:
最可悲的是: 平時到動物園和馬戲團看動物, 動物都困在籠中, 觀眾都是舒舒服服地欣賞, 這些錢是花 ...
cliffordchan107 發表於 24-8-2012 01:55 PM

:71:比喻得當!

你用既比喻,已經強過好多所謂候選人。
唔講太多政綱既問題…(即係如果你係老闆,我係打工既話…我地要既議員都唔同啦:78:所以有d野無得傾。)

單講辯論同立論技巧…有d表現真係不知所謂!
仲要用埋下三流手段,例如鼠王既疊聲反擊…唉…

嘈…係反擊唔到架:42:
質素低到驚…但佢竟然上次仲有人選佢…
你話啦!無種票就真係呃鬼!