Toysdaily 玩具日報

查看: 6503|回復: 16

[玩具攝影] Fate/ Hollow Ataraxia : 騎士王的假日

今次分享GE 主角係 吾王 Saber ,  造形出自 : Fate / Hollow Ataraxia

[size=15.555556297302246px]

講起  Fate / Hollow Ataraxia 中吾王FIGURE, 好多人一定會諗起吾王GE 女僕裝同水著裝,
但我比較鐘意吾王私服裝,
因為係回哞一笑, 所以都係"角度限定" FIGURE, 所以影相都有一定難度NE (笑)
由於係五年前作品, E位吾王面相比E家FIGURE 有小小遜色, 但只要有愛, E D都唔係問題(笑)

盒面 ( 壽屋出品)

開盒

三視圖

CLOSE UP

面相

心口的蝴蝶結

地台印有Fate / Hollow Ataraxia 字樣

涼鞋塗裝都一絲不苟

少有造形可睇到吾王美腿

各角度 (真的是角度限定)

特效

最後送上福利一張(笑)

詳細分享在我BLOG:64:
blog.yahoo.com/xenonpan/articles/604166/index

THANKS FOR WATCHING:64:
我懷疑你買到的這盒是沒有廠方的閃閃防偽貼紙。。。。。。。。。。。。
我懷疑你買到的這盒是沒有廠方的閃閃防偽貼紙。。。。。。。。。。。。
gazza1211 發表於 22-8-2012 07:48 PM

其實我有去官網睇番, 個盒係冇防偽貼紙, 唯一有分別係地台唔同多數出現o係(amazon, ebay)拍賣網,...再睇番日本blog 玩家, 發現都有唔少係我e個地台,
我一向少買pvc fig, 所以冇深究...

asahiwa.jp/f/fate_sabernewcos.html
msz006yama.sakura.ne.jp/yama3/saver.htm
e盒係我多年前o係動漫節某大店舖買,  想問一下師兄覺得邊度有唔掂?:?
其實我有去官網睇番, 個盒係冇防偽貼紙, 唯一有分別係地台唔同...再睇番日本blog 玩家, 發現都有唔少係 ...
Xenon 發表於 22-8-2012 08:28 PM

因為我多年前都試過中招買了Saber老翻。(就是那款穿泳衣手上拿著一個企鵝刨冰的器)。。。。One-Piece的都試過。面相相差不太遠,但放得久了會腳軟(膠質量差),上色尤其是一些陰影為就skip了。
主要覺得前髪有點粗。你可看下面日本玩家review網頁比較比較。

http://asumanga.sakura.ne.jp/kotobukiya/sabernewcos/urasaber.htm
因為我多年前都試過中招買了Saber老翻。(就是那款穿泳衣手上拿著一個企鵝刨冰的器)。。。。One ...
gazza1211 發表於 22-8-2012 08:36 PM

我e隻冇乜問題, 買左同display左五年都冇乜腳軟問題....
置於陰影, 衣服上都有唔少...我諗應該唔係它翻 goua....
主要覺得前髪有點粗。你可看下面日本玩家review網頁比較比較。
gazza1211 發表於 22-8-2012 08:40 PM

我又覺得差唔多......其他detail 位都好足, 冇乜出界
佢個樣...:67:

(字字字字字字字字字字字字字字字字)
佢個樣...

(字字字字字字字字字字字字字字字字)
comicpotato 發表於 22-8-2012 11:09 PM

E隻係一係角度限定FIGURE, 如果正前方睇的確比E家SABER FIGURE 唔掂,
但如果擺o岩角度, e隻都唔錯的:35:
連地台做得好好啊!
連地台做得好好啊!
上下盤 發表於 25-8-2012 11:14 AM

地台 Fate/ Hollow Ataraxia 浮雕唔錯GA:71:, 不過始終唔明點解會有兩種唔同地台...
連地台做得好好啊!
上下盤 發表於 25-8-2012 11:14 AM

地台 Fate/ Hollow Ataraxia 浮雕唔錯GA:71:, 不過始終唔明點解會有兩種唔同地台...
:66:隻saber好靚
Saber呢個造型我記得出過3款, 各有特色(即係隻隻都唔同樣...:76:)
Saber呢個造型我記得出過3款, 各有特色(即係隻隻都唔同樣...)
Kamineko 發表於 29-8-2012 02:12 PM

三隻都係唔同比例,有我E隻1/8,仲有好似都係壽屋ge 1/6同埋Azone 1/6 action figure, 以當時技術黎講,已經收貨了...